Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'espai de promoció del patrimoni català "Palau Moja. The Catalan Heritage House" rep la certificació de gestió sostenible Biosphere Discover

  • Es reconeix el seu compromís amb la sostenibilitat econòmica, social, patrimonial i mediambiental i la seva vocacióde servei, tant per al sector públic com per al privat
  • Ubicat a La Rambla de Barcelona, és el primer centre de visitants de Catalunya que rep la distinció

El projecte “Palau Moja. The Catalan Heritage House”, l’espai de promoció del patrimoni cultural material i immaterial de Catalunya, ubicat a la Rambla de Barelcona, ha estat reconegut amb la certificació de gestió sostenible Biosphere Discover, que identifica el seu compromís amb la gestió de tots els aspectes de la sostenibilitat relacionats amb l’activitat turística, des del punt de vista social, ambiental, patrimonial i econòmic.
 
L’espai s’ha convertit en un referent de La Rambla, tant per al visitant de la ciutat com per les persones que viuen a Barcelona. El seu concepte de visitor center 360º, on el visitant pot trobar productes i artesania lligats a Catalunya; conèixer la història del territori i els principals indrets del patrimoni; tastar alguns plats típics i, sobretot, conèixer allò que és possible visitar fora de Barcelona, està aconseguint que el Palau Moja, que acull l’espai, es converteixi en un aparador del territori català. El projecte es va obrir fa poc més d’un any i és la primera oficina de turisme oficial de la Generalitat de Catalunya especialitzada en patrimoni cultural. Al llarg del seu primer any de funcionament, ha rebut més de 250.000 visitants, un 60% d’ells internacionals. L’espai l’ha desenvolupat i gestionat l’empresa Advanced Leisure Services sota una concessió de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
 
La certificació Biosphere Discover, entregada per l’Instituto de Turismo Responsable, una entitat reconeguda per l’Organització Mundial de Turisme, la UNESCO i el Global Sustainable Tourism Council, l’organisme encarregat a nivell mundial de supervisar aquest tipus de certificacions, identifica aquelles instal·lacions dirigides als visitants que tenen una especial cura i fomenten els diferents aspectes de la sostenibilitat en els seus procediments, mecanismes de funcionament i model de gestió i desenvolupament econòmic.
 
L’obtenció d’aquesta certificació per part del projecte “Palau Moja. The Catalan Heritage House”, la primera de la seva categoria al conjunt de Catalunya, s’emmarca en la seva estratègia de convertir-se en un referent de gestió turística privada, ajudant a posar en valor el conjunt de l’oferta patrimonial de Catalunya, apropant-la als visitants de la ciutat i mostrant-la d’una nova forma als residents de la ciutat.
 
És també una clara aposta per sumar-se a l’estratègia turística de la ciutat de Barcelona, que ha pres, mitjançant el seu nou Pla Estratègic de Turisme 2020, la sostenibilitat com a eix fonamental de l’evolució turística de la ciutat per als propers anys, i que, a més, l’any 2011 va ser la primera ciutat del món en rebre la certificació Biosphere World Class Destination. Catalunya també va ser la primera regió del món en obtenir la certificació Biosphere Destination, l’any 2015. L’obtenció del certificat Biosphere Discover reforça l’estratègia que el projecte està desenvolupant de forma progressiva, en col·laboració amb Amics de La Rambla, per posar en valor La Rambla com a espai singular i privilegiat de la ciutat de Barcelona, i com a “una gran (des)coneguda” que val la pena visitar, entendre i veure amb uns altres ulls.
 
Aquesta estratègia es vol emmarcar dins les mesures en què, des del districte de Ciutat Vella, s’està treballant en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic Ciutat Vella 2016-2021, on es preveu aplicar un segell de turisme sostenible al districte, a través de la implementació pilot dels paràmetres del segell Biosphere Barcelona i de la coordinació amb altres iniciatives relacionades amb la sostenibilitat i les bones pràctiques empresarials.
 
En l’acte de presentació de la concessió de la certificació hi han participat el president de l’Instituto de Turismo Responsable, Tomás Azcárate; el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna; el director de Turisme i Esdeveniments de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Torrella; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; la gerent del districte de Ciutat Vella, Mònica Mateos; el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar, i el president de l’empresa gestora de l’espai, Advanced Leisure Services, Ángel Díaz.
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias