Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Palau Robert dedica una exposició a la mirada de l'escriptor i crític Joaquim Molas sobre les avantguardes catalanes

  • Visita  de premsa amb els comissaris el 22 de maig, a les 12 hores
  • La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura  Borràs, la inaugurarà el mateix dia, a les 19 hores

El Palau Robert dedica l’exposició “Enemic de gàbies” a les avantguardes catalanes en els moviments artístics i literaris del segle XX a partir dels materials del fons del professor, historiador, crític i impulsor d’activitats editorials Joaquim Molas.
 
La mostra “Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes”, que es podrà visitar del 23 de maig al 27 d’agost, a la Sala 4, l’organitzen la Generalitat, l’Organisme Autònom de Patrimoni V. Balaguer  i l’Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú. En són els comissaris els professors Enric Bou i Jordi Cerdà.
 
La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, inaugurarà l’exposició el dilluns 22 de maig, a les 19 hores. També parlaran en l’acte el director general de Difusió, Ignasi Genovès; els comissaris de la mostra Enric Bou i Jordi Cerdà; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, i el germà de Joaquim Molas i polític, Isidre Molas.També assistirà a l’acte la directora de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Montserrat Comas.
 
L’exposició dona a conèixer la intervenció de Joaquim Molas en la descoberta i l’estudi de les avantguardes literàries i artístiques a Catalunya i en la reivindicació de la modernitat cultural i social. Una tasca a la qual va dedicar molts anys d’estudi i observació i que ja va començar de jove amb els llibres i revistes de la biblioteca del seu pare i posteriorment amb els coneixements que va assimilar durant els estudis a la Universitat de Barcelona i Liverpool.
 
L’exposició del Palau Robert és una adaptació i ampliació, amb voluntat divulgativa, de la mostra “Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes”, que es va presentar a finals del 2016 a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de
Vilanova i la Geltrú, on Joaquim Molas va deixar el seu llegat. Aquesta exposició de Vilanova va coincidir amb el primer aniversari de la mort del professor.
 
L’exposició s’estructura en els àmbits següents: Realisme històric i avantguarda; El coneixement de les avantguardes, l’amistat amb J.V. Foix; El revival modernista i el pop; L’avantguarda baixa al carrer; La mirada constant al nou; La reconstrucció de l’historiador, i Mètode Molas.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias