• Inici >
  • Cultura  >
  • Santi Vila: "Aspirem a una cultura accessible,...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Santi Vila: "Aspirem a una cultura accessible, social, oberta a tothom i arrecerada de les lluites partidistes"

El pressupost del departament de Cultura augmenta un 9.6% fins a 263,5 milions aquest enguany

  • El conseller de Cultura presenta al Parlament el pressupost del Departament per a 2017, que augmenta un 9,6% fins a 263,5 milions d’euros
  • Vila aposta per la internacionalització de la cultura catalana amb la complicitat dels governs de les Illes Balears, el País Valencià i Andorra, i de l'Ajuntament de Barcelona

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha presentat avui, a la comissió de Cultura del Parlament de Catalunya, la proposta de pressupost del Departament per aquest 2017, que puja a 263,5 milions d’euros, un 9,6% més que l'anterior. Vila ha assegurat que "aspirem a una cultura accessible, social, oberta a tothom i arrecerada de les lluites partidistes" i ha manifestat que "si volem ser, com deia Joan Maragall, l'Anglaterra del sud o la Dinamarca mediterrània, la cultura és la nostra gran oportunitat".
 
El conseller Vila ha assenyalat, durant la seva compareixença, que en la situació actual "és urgent sortir en la defensa de la cultura com a element de cohesió social i com a garantia de preservació de les llibertats". Segons Vila, "l'accés a la cultura ha estat i serà l'eix principal de la present legislatura, posant l'accent en el seu paper social".
 
Les polítiques de foment de l'hàbit de lectura, l'increment de les aportacions econòmiques a les grans institucions culturals, l'augment dels ajuts als creadors i a les indústries culturals o la major promoció de la literatura catalana, són altres dels eixos del pressupost del Departament de Cultura per al 2017.
 
Les partides destinades a la internacionalització tindran un increment del 28% amb l'objectiu de donar suport "als nostres creadors i difondre la nostra realitat cultural". En aquest sentit, Vila ha insistit que actualment "la projecció catalana al món ja la fem amb complicitat amb els governs de les Illes Balears, del País Valencià i d'Andorra, i de la mà de l'Ajuntament de Barcelona". Les polítiques vinculades a l'associacionisme, la cultura popular i la promoció de les llengües catalana i occitana són altres dels capítols que també s'incrementen a la proposta pressupostària del 2017.
 
El conseller de Cultura ha remarcat durant la seva intervenció que "en un temps com l'actual, de revolucions ràpides i a curt termini, és important que sapiguem fer un relat sobre la cultura que sigui perdurable en el temps". Vila considera que la proposta de pressupost vol reflectir una cultura "com a element de progrés individual i col·lectiu, d'inclusió social, d'accessibilitat universal i d'invitació constant a la participació de tothom".
 
S'adjunta dossier-resum de la proposta de pressupost 2017 del Departament de CulturaCercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias