Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La poeta Anna Aguilar-Amat inicia una residència literària de tres setmanes a la Ledig House de Nova York

Dins el programa Writers OMI i amb el suport de l'Institut Ramon Llull

La poeta i professora Anna Aguilar-Amat ha estat seleccionada per realitzar una estada literària a la Ledig House de Nova York, que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i s’emmarca en l’OMI International Arts Center. Anna Aguilar-Amat serà a Nova York fins a l’1 de novembre, i conviurà amb una desena d’escriptors d’arreu del món.
 
La Residència Internacional per autors i traductors Ledig House està ubicada a dues hores i mitja de Nova York, al poble d’Omi, a la vall del riu Hudson. La residència acull fins un màxim de 20 autors en estades que poden anar des d’una setmana fins als dos mesos. A part d’oferir la manutenció, l’organització es compromet a realitzar un acte públic amb editors per a la divulgació de l’obra dels autors convidats.
 
El projecte d’acollida dels escriptors permet afavorir les traduccions de l’obra dels autors seleccionats a l’anglès, una llengua de difícil penetració. A llarg termini, també impulsa la integració dels autors en circuits literaris estrangers. En els darrers anys també han participat al programa els escriptors Gemma Gorga, Francesc Serés, Marc Pastor, Anna Ballbona i Marina Espasa.
 
El programa Writers OMI a la Ledig House es va fundar l’any 1992 per Art Omi Inc i des de llavors ha acollit més d’un centenar d’autors i traductors procedents de més de cinquanta països, amb el propòsit de crear un ambient creatiu que fomenti l’intercanvi cultural i professional. En aquests anys, la institució s’ha guanyat el segell de gran qualitat literària gràcies als programes d’estades i a la publicació d’autors de gran renom internacional com Thomas Wolfe, William Faulkner, Albert Camus o Thomas Pynchon, entre molts d’altres.
 
Anna Aguilar-Amat (Barcelona, 1962) és poeta, professora i assagista. Va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i es va doctorar en Lingüística l’any 1993. Ha publicat els llibres de poemes Trànsit entre dos vols (2001), Música i escorbut (2002), Coses Petites: poemes a quatre mans (2002), Petrolier (2003), Jocs de l’oca (2006) i Càrrega de color (2011). Actualment és professora titular al Departament de Traducció i Interpretació de la UAB.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias