Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Hanna Schygulla canta a la Filmoteca de Catalunya

  • Acompanyada del pianista Jean-Marie Sénia, interpretarà textos de Fassbinder, Carrière o Baudelaire
  • Serà una actuació única el dimarts 6 de setembre a les 20.00 h a la sala Chomón

La Filmoteca de Catalunya, en col·laboració amb el Goethe Institut, ha programat per al mes de setembre un recital únic de l’actriu Hanna Schygulla i una mostra selectiva de les seves interpretacions cinematogràfiques que s’inicia amb l’emblemàtica Lili Marleen (Reiner W. Fassbinder, 1983). El programa comprèn les següents activitats: el dimarts 6 a les 20.00 h oferirà un recital, acompanyada del compositor i pianista Jean-Marie Sénia; l’endemà, dimecres 7 de setembre, a les  17.00 h, presentarà el mític film Lili Marleen i el mateix dia, a les 20.00 h, mantindrà un diàleg amb Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, sobre la seva carrera cinematogràfica, seguit de la projecció de quatre dels seus curtmetratges.   
 
Hanna Schygulla va néixer a Chorzów (Polònia) l’any 1943 durant l’ocupació i dos anys després es traslladà a Alemanya amb la seva mare. A Munich estudià interpretació i va integrar la companyia teatral Action-Theater, on va conèixer Fassbinder i va esdevenir la seva “musa”,  participant en una vintena de pel·lícules a les seves ordres. A més d’aquesta llarga col·laboració amb el director d’El matrimoni de Maria Braun, ha treballat amb Ettore Scola, Andrzej Wajda, Jean-Luc Godard, Carlos Saura o Marco Ferreri, sota les ordes del qual va rodar Storia di Piera, interpretació que li valgué el premi a la millor actriu al Festival de Cannes del 1983. Els últims anys, Schygulla va actuar amb el director turc-alemany Fatih Akin  al film Al otro lado (2007) i Alexander Sokurov a Faust (2011). 
 
L’actriu alemanya, protagonista de més de quaranta títols i guardonada amb l’Ós d’Or d’Honor que va rebre a la Berlinale del 2011, resideix actualment a París abocada a la carrera musical que inicià l’any 1996. Schygulla ha actuat al llarg d’aquests anys a diversos escenaris del territori català com el Mercat de les Flors, el Festival de Perelada i el Grec. L’any 2010, en el marc de la  Diada de Sant Jordi celebrada a Berlín, va compartir escenari amb Lluís Llach llegint en versió catalana i alemanya textos d’autors com Joanot Martorell, Josep Pla, Quim Monzó, Salvador Espriu i Joan Margarit. Aquest setembre arriba a la Filmoteca de Catalunya per oferir un espectacle únic pròxim al cabaret que recull la gran expressivitat teatral i l’enorme sensibilitat artística d’una actriu mítica del cinema dels anys 60 i 70.  Cançons i textos de R.W. Fassbinder, de Jean-Claude Carrière, del dramaturg Heiner Müller; la rebel·lió d’Arthur Rimbaud, l’spleen parisenc de Charles Baudelaire o la inspiració anarquista de Jean Richepin, un clàssic que  la chanson. Una fusió d’autors alemanys i francesos musicats pel compositor i pianista Jean-Marie Sénia (Constantine, Argèlia, 1947), autor de múltiples bandes sonores, impulsor de la carrera musical de l’actriu i que també l’acompanyarà en aquesta actuació.  
 
 
Informació pràctica:
  
Concert únic                                                                                                
Dimarts 6 de setembre 2016 / 20.00 h.
Preu: 10 euros 
Entrada reduïda: 8 euros
 
Venda d’entrades (Plaça Salvador Seguí 1-9 – 08001 Barcelona)
 
Compra preferent abonats de la Filmoteca: del 15 al 22 de juliol
 
Públic general: A partir del 23 de juliol  
 
Horaris taquilla:
 
Matins: de dimarts a divendres de 10:00 a 15.00 h i de 16.00 a 21.30 h
Dissabtes i diumenges de 16.00 a 21.30 h
 
Més informació: www.filmoteca.cat
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias