Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Carlos Cañeque preestrena a la Filmoteca 'Sacramento', el seu últim llargmetratge

  • Aquesta ficció de “cinema dins el cinema” paròdia la relació entre religió i bogeria
  • La Filmoteca ja havia estrenat els dos anteriors films de Cañeque

La Filmoteca de Catalunya acull, el dimecres 15 de juny a les 18.30 h, a la sala Laya, la preestrena de Sacramento (2010), tercer llargmetratge del cineasta i politòleg Carlos Cañeque.
 
En el marc del cicle “Les estrenes de la Filmo”, es presenta aquesta darrera  producció de Cañeque, que l’any 2012 ja va presentar a les nostres sales Queridísimos intelectuales (del placer y del dolor) (2011), un film on deu intel·lectuals espanyols filosofen sobre la vida, l’erotisme, l’humor, la ironia, el patiment, el suïcidi i la mort. L’any 2013, Cañeque també va presentar a la Filmoteca La cámara lúcida (2013), el seu següent treball, que pren el nom de l’assaig homònim de Roland Barthes i que és un “documental de ficció” en clau de comèdia sobre el procés creatiu en què intervenen, com en el seu debut cinematogràfic, personalitats com Santiago Carrillo, Fernando Savater i Romà Gubern.
 
Ara acollim Sacramento, una recent ficció de “cinema dins el cinema” interpretada per  Fermí Reixach, Tony Corvillo, Cristina Gamiz, Miriam Tortosa, Ariadna Cabrol, Nya de la Rubia i el mateix director.  La història narra com un director de cinema vol fer una pel·lícula sobre un capellà que es torna boig i imagina tres possibles casos per definir el seu personatge. Amb els actors en blanc i negre sobre un fons en color, el film és una mirada, des de la paròdia, a la relació entre la religió i la bogeria.
 
Carlos Cañeque va néixer a Barcelona l’any 1957. És professor titular de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de nombroses publicacions, entre les quals destaquen Dios en América (1988), ¡Bienvenido mR. Berlanga! (1993) –en col·laboració amb Maite Grau- i Conversaciones sobre Borges (1995). Amb la novel·la Quién va guanyar el Premi Nadal 1997.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias