Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament de Cultura adapta el llibre 'El temps de les cireres', de Montserrat Roig, per a la Lectura Fàcil

El Departament de Cultura i l’Associació Lectura Fàcil han impulsat l’adaptació del llibre El temps de les cireres, de Montserrat Roig, per incloure’l al catàleg de Lectura Fàcil. L’adaptació es fa coincidint amb el 25è aniversari de la mort de l’escriptora i periodista.
 
El llibre ha estat elaborat amb especial cura per tal que sigui fàcil de llegir i d’entendre a persones que tenen dificultats lectores. Són llibres molt adequats per a persones nouvingudes que estan aprenent català o per a joves i adults amb problemes d’aprenentatge o trastorns que afecten la capacitat lectora. L’adaptació es fa seguint les directrius de la Federació Internacional d’Associacions de Bibliotecaris i Institucions (IFLA) pel que fa al llenguatge, el contingut i la forma. La novel·la conté també una breu biografia de l’escriptora i un petit apartat de context històric que emmarca els fets que s’hi relaten.
 
En el marc de la presentació, també es donarà a conèixer una nova activitat basada en aquest llibre dels materials “Llegir per parlar, llegir per aprendre”, editats per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la finalitat reforçar l’aprenentatge i la pràctica oral de la llengua partint de la lectura.
 
L’adaptació d’ El temps de les cireres i la publicació de la nova proposta didàctica de “Llegir per parlar, llegir per aprendre” s’afegeixen així a l’oferta de material per als cursos de formació del Consorci per a la Normalització Lingüística, per al programa Voluntariat per la llengua i per als clubs de lectura fàcil que s’organitzen a Catalunya, entre els quals cal destacar el centenar que tenen el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística.
 
L’obra adaptada es presentarà el proper dilluns, 9 de maig, en un acte en el qual participaran la subdirectora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs, la codirectora de l’Associació Lectura Fàcil, Eugènia Salvador, i el fill de Montserrat Roig, Roger Sempere.
 
L’acte, que tindrà lloc a les 19 hores a la seu del Departament de Cultura, es clourà amb la lectura dramatitzada de fragments de l’obra de Montserrat Roig a càrrec de les actrius Lali Feliu i Mercè Rovira.
 
Les persones interessades a ser-hi presents, poden confirmar l’assistència al tel. 935 671 018  o a autoaprenentatge.cultura@gencat.cat
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias