Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El 'Quartet Sant Petersburg' de Jordi Cervelló s'estrena a Berlín

  • L’obra de Cervelló comprèn gairebé tots els gèneres: obra simfònica, orquestra amb solista, orquestra de corda, música de cambra, instruments en solo i coral mixta.

La sala Radial System de Berlín acollirà el proper dissabte 30 d’abril l’estrena mundial del Quartet Sant Petersburg, del compositor català Jordi Cervelló. L’estrena comptarà amb la presència del mateix Cervelló i anirà a càrrec del jove i reconegut quartet de corda Atrium Quartet, que també interpretarà peces de Profokiev, Arensky, Schnittke i Beethoven.
 
Jordi Cervelló va escriure el Quartet de Sant Petersburg en dedicació especial a l’Atrium String Quartet, responsable d’enregistrar, a la ciutat russa de Sant Petersburg, altres quartets de corda del compositor català com Remembrances, Dos moviments o A Bach. L’obra vol ser un reflex emocional de totes les vegades que Cervelló ha estat a Sant Petersburg, on s’han enregistrat fins a 17 obres del seu catàleg.
 
Fundat l’any 2000 a la mateixa Sant Petersburg, l’Atrium Quartet és un dels conjunts musicals més dinàmics i carismàtics de l’escena actual. El seu talent ja ha estat certificat en dues de les competicions internacionals més prestigioses del món: l’any 2003 va rebre el Primer Premi de l’Audience Prize of the 9th London International String Aquartet Competition, i el 2007 va guanyar el Grand-Prix de la 5th International String Quartet Competition de Bordeus.
 
Jordi Cervelló (Barcelona, 1935) va iniciar als sis anys estudis de violí, instrument que és -juntament amb la música de corda en general- el centre de la seva trajectòria vital i artística. Després de perfeccionar els seus estudis a Milà amb el mestre Franco Rugari i amb Eugen Prokop, va patir, l’any 1960, un accident automobilístic a Roma que li va impedir prosseguir amb la seva carrera violinística i que el va orientar cap a la composició.
 
Al llarg del temps, Cervelló ha anat consolidant un extens repertori que comprèn gairebé tots els gèneres, com l’obra simfònica, l’orquestra amb solista, l’orquestra de corda, la música de cambra, els instruments en solo o la coral mixta. L’any 2010 va rebre el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a una obra “a cavall entre la tradició històrica i la sensibilitat contemporània, en la qual brilla el seu excepcional domini de la corda”.
 
Atrium Quartet
Violí primer: Sergey Malov
Violí segon: Anton Ilyunin
Viola: Dmitri Pitulko i Sergey Malov
Cello: Anna Gorelova
Cello convidat: Mischa Meyer


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias