Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Fons Montserrat Abelló ingressa a la Biblioteca de Catalunya

  • Per voluntat expressa de la poeta i traductora, la família ha donat la documentació a la Biblioteca
  • Mascarell: “Amb la donació del llegat de Montserrat Abelló a la Biblioteca de Catalunya l’estima que tots li tenim es mantindrà viva per sempre”

La Biblioteca de Catalunya del Departament de Cultura ha rebut el Fons Montserrat Abelló, que arriba per voluntat expressa de l’autora, que durant la primavera de l’any 2014 va interessar-se en preservar el seu arxiu literari a la Biblioteca. Els fills de la poeta i traductora, morta l’any passat, han fet efectiva la seva voluntat donant el seu fons a la Biblioteca i ara la documentació, constituïda per l’arxiu literari i la biblioteca personal d’Abelló, serà conservada i posada a l’abast dels investigadors.
 
Des del primer moment, i durant tot aquest procés, la Institució de les Lletres Catalanes ha tingut un paper d’acompanyament en la donació, que fa palesa l’estreta col·laboració entre aquesta institució i la Biblioteca en la tasca de recuperació del patrimoni literari de Catalunya.
 
L’acte de recepció del fons ha estat presidit pel conseller de Cultura Ferran Mascarell, i hi han intervingut Eugènia Serra, directora de la Biblioteca; Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i Miquel Bofill Abelló, fill de Montserrat Abelló, en representació de la família.
 
El conseller de Cultura ha destacat que “amb la donació del llegat de Montserrat Abelló a la Biblioteca de Catalunya l’estima que tots li tenim es mantindrà viva per sempre”. Mascarell també ha destacat que, amb la donació, “la família de Montserrat Abelló ha fet un acte de gran generositat que il·lustra perquè, malgrat les dificultats, la cultura d’aquest país té continuïtat”.
 
La directora de la Biblioteca de Catalunya ha destacat “l’optimisme i vitalitat” d’Abelló, així com la seva “humilitat”, que es demostra en el fet “que no donava importància als seus papers i documentació, que per a la Biblioteca de Catalunya tenen un valor molt gran”.
 
La directora de la Institució de les Lletres Catalanes ha destacat que la donació del fons “és fruit de l’acció comuna i de la col·laboració entre la Biblioteca i la Institució” i ha celebrat que “la documentació està a disposició d’investigadors perquè generin treballs, estudis i nous materials a l’entorn del fet literari”.
 
Més informació sobre Montserrat Abelló:
Qui és qui (Institució de les Lletres Catalanes)
 
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.
 
Lletra. UOC. Universitat Ramon Llull.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias