• Inici >
  • Cultura  >
  • La fira de músiques del món Womex comptarà...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La fira de músiques del món Womex comptarà amb el doble d'empreses catalanes que en l'edició anterior

  • 40 companyies participaran en la 20a edició de la fira, la més important en el seu àmbit, que tindrà lloc a Santiago de Compostel·la del 22 al 26 d’octubre
  • El Departament de Cultura comptarà amb un estand a disposició de les companyies catalanes assistents
  • El grup català Calima actuarà en la programació oficial gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura i l’Ajuntament de Barcelona

La 20a edició de la fira de músiques del món Womex, que tindrà lloc a Santiago de Compostel·la (Galícia) del 22 al 26 d’octubre, comptarà amb la participació de 40 empreses i institucions catalanes i amb 68 professionals catalans acreditats (el 30% del total del conjunt de l’Estat). D’aquesta manera es dobla la xifra d’empreses catalanes participants respecte l’edició anterior, que va comptar amb 16 companyies. El Departament de Cultura serà present a la fira amb un estand a disposició de les empreses musicals catalanes per tal que comptin amb un espai de negoci per desenvolupar les seves activitats amb les màximes facilitats.

 
El Departament de Cultura farà promoció de les activitats i els serveis de les empreses presents al Womex per tal de donar a conèixer la riquesa i varietat de l’escena musical catalana.
 
La presència de les empreses a Womex els permet consolidar els contactes ja establerts amb altres companyies; reforçar els mercats amb presència regular dels seus artistes i serveis; contactar amb professionals que ajudin a obrir nous mercats; reunir-se amb programadors susceptibles de contractar els artistes del seu catàleg; signar llicències de distribució; establir col·laboracions amb empreses d’altres països, o tenir informació actualitzada sobre les últimes tendències del mercat.
 
Womex és considerada la fira més important de músiques del món. Compta amb més de 2.200 professionals acreditats i 1.200 companyies de 90 països. Enguany es celebra a Santiago de Compostel·la, després d’haver estat a Cardiff l’any passat. És un esdeveniment en què participen més de 730 programadors, entre sales i festivals, i unes 500 companyies, entre estudis, editors i distribuïdors, Més de 300 periodistes internacionals s’acrediten per assistir a la fira.
 
Per a més informació: www.catalanarts.cat    
 
Les companyies i professionals catalans assistents a Womex són:
 
- Agents 4 Music / Love & Hate Music (amb estand propi)
- Ajuntament de Barcelona
- Albert Reguant
- Angeli Manuche Productions
- ASACC - Curtcircuit
- Batall Produccions
- BCN Music Export
- Els Berros de la Cort
- Black Music Productions
- Blue Live Produccions
- Candela Cabanes
- Central Art Process
- ComunaCuba
- Departament de Cultura – Generalitat de Catalunya
- Divucsa
- En Un Plis Plas Música / Albert Pla
- Esterminio Produccions
- Èxits Management & Produccions
- Fira Mediterrània de Manresa
- Francisco Tapiero
- Madma Produccions Musicals
- Mel Semé Music
- Mercat de Música Viva de Vic
- Montuno Producciones
- MUOM. Barcelona Overtone Singing Choir
- Névoa
- Petit Indie
- Picap
- Porcausadela
- Posto Nove
- Primavera Sound
- Propaganda pel Fet!
- Rosazul
- Satélite K
- Sonde3 Pproducciones (amb estand propi)
- Sota la Palmera
- Taller de Músics
- UHF Stereo
- WAM produccions
 
 
Calima, al programa oficial
 
El grup català Calima ha estat seleccionat per fer una actuació dins el programa oficial de showcases de la fira. L’actuació del grup ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura i l’Ajuntament de Barcelona. El concert de Calima tindrà lloc el dissabte 25 d’octubre, a les 21h, al Teatro Principal. El grup, representat per Central Art Process, uneix els talents de Bea García (veu), Juanlu ‘Canijo’ (baixista i compositor), Antonio Ramírez ‘El Sevillano’ (guitarra flamenca), Cristóbal Salazar ‘El Tobalo’ (percussió), Laura Guillén ‘La Bicha’ (dansa), Natsuko Sugao (trompeta) i Lisa Bausse (violí). Reconegut per la seva fusió del flamenc amb els elements més innovadors de la world music, Calima presentarà el seu últim treball, Lumbre. Canciones de carromato. L’actuació s’emmarca dins de l’escenari Atlantic Connections, el focus especial que aquest any Womex dedica a la diversitat musical de la Península Ibèrica i l’Amèrica Llatina.
 
En paral·lel a la celebració del Womex, la música catalana també tindrà el seu espai a Santiago de Compostela. La coral de cambra MUOM - Barcelona Overtone Singing Choir oferirà tres concerts els dies 24 i 25 d’octubre. Per la seva banda, l’empresa Sonde 3 Producciones presentarà, al Moon Music Club, les actuacions de Bongo Botrako i Calavera Collective (dijous 24), Ámparo Sánchez i DJ Pravda (divendres 25) i La Señora Tomasa i Ninhodelosrecaos DJ (dissabte 26).
 
 
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias