Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Masia d'en Cabanyes celebra el seu reconeixement com a Bé Cultural d'Interès Nacional

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit l’acte de celebració del reconeixement de la Masia d’en Cabanyes com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric, atorgat el passat 11 de març pel Govern de la Generalitat de Catalunya.
 
La celebració, s’ha ’iniciat amb la taula rodona “Art, Patrimoni, Valors i Reconeixements”, que comptat amb la participació de Moisés Gallego, doctor arquitecte, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i responsable de la primera restauració de la Masia amb el suport de la Diputació de Barcelona; Carles Duarte, president del Consell de Cultura i de les Arts i Joaquim Nadal, director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.
 
Tot seguit, i com a reconeixement a totes aquelles persones que al llarg dels darrers anys han volgut col·laborar a mantenir i difondre el llegat dels Cabanyes, s’ha obert un espai per al testimoniatge de persones que són coneixedores o que han participat en el procés de l’evolució de la Masia, des de l’àmbit tècnic, arquitectònic, educatiu, polític o des de l’entorn familiar. El Consell Comarcal del Garraf ha volgut així fer memòria  de la tasca desenvolupada a llarg dels últims anys per part de moltes persones i institucions.
 
El conseller de cultura, Ferran Mascarell, un dels impulsors d’aquest reconeixement com a Bé Cultural d’Interès Nacional  de la Masia d'en Cabanyes ha recordat que això "fa que l'indret estugui ben protegit i amb ell una mostra important del patrimoni nacional català. La importància de la protecció del patrimoni és que ens recorda que el futur només es planteja bé quan s'ha entès bé el passat".
 
L’any 1975  la Masia d’en Cabanyes va esdevenir equipament públic per a la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Des de llavors, s’han succeït tota mena de rehabilitacions i accions que han tingut com a objectiu preservar aquest llegat: mantenir-lo, fer-ne difusió, compartir-lo i convertir-lo en un espai d’art i de cultura al servei de la comunitat. El reconeixement de la Masia Cabanyes com a Bé Cultural d’Interès Nacional tanca el procés de preservar el llegat històric i cultural de la ciutat i el país, després que es fes la sol·licitud en aquest sentit entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Garraf la tardor de 2012.
 


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias