Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Una trentena de voluntaris se submergeixen aquest divendres 4 d'octubre en una viquimarató per a millorar els articles de la Viquipèdia sobre el català

  • L’acte està organitzat pel Departament de Cultura i Amical Wikimedia

Una trentena de voluntaris es donarà cita aquest divendres 4 d’octubre a la I Nit de la Llengua al Món Digital, una viquimarató dedicada a la llengua catalana que permetrà millorar i ampliar, mitjançant referències fiables, els articles sobre el català que figuren a la gran enciclopèdia oberta.
La viquimarató es durà a terme entre les 18:00 i les 00:00 hores de divendres a la seu de la Direcció General de Política Lingüística i està organitzada pel Departament de Cultura i Amical Wikimedia, la branca temàtica de Wikimedia que centra l’atenció en la llengua i cultura catalanes.
Els participants podran accedir al fons bibliogràfic i documental del Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística, el més important d’Europa en matèria lingüística. Així mateix, tots els assistents podran disposar de connexió a Internet, bibliografia, una taula i una cadira. D’altra banda, els participants també gaudiran d’un sopar fred amb productes etiquetats en català, gentilesa d’El Fornet d’en Rossend.
L’activitat s’inscriu en les polítiques de foment del català en el món digital impulsades per la Direcció General de Política Lingüística i s’emmarca en el conveni signat l’any 2012 en matèria de llengua catalana entre el Departament de Cultura i l’aleshores anomenada Amical Viquipèdia.
El català, llengua digital
L’edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l’anglesa, l’any 2011. El  català ocupa la 15a posició en nombre d’articles a la Viquipèdia. La versió catalana de l’enciclopèdia oberta ha aconseguit el reconeixement de Viquipèdia perfecta, gràcies al fet que recull 1.000 articles amb contingut de notable qualitat. Enguany, Amical Wikimedia ha estat reconeguda internacionalment per la Fundació Wikimedia i és la primera associació acceptada que té un àmbit territorial que no coincideix amb un estat.
El català és un referent d’èxit en el món digital. Tot i això, encara hi ha reptes importants que el Govern de la Generalitat encara amb diverses iniciatives de dinamització. La I Nit de la Llengua al Món Digital  tindrà continuïtat amb noves edicions dedicades a altres aspectes que relacionen la llengua amb les tecnologies de la informació i la comunicació.
       
Participació
Les persones interessades a participar-hi com a viquipedistes es poden inscriure a la pàgina següent:
Entre els articles que es milloraran o crearan durant la Nit digital hi ha els següents:
 
D’altra banda, les professores Neus Nogué i Àngels Massip, de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, actuaran de mentores dels viquipedistes participants.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias