Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern declara bé cultural d'interès nacional la Cova Gran, al municipi de les Avellanes i Santa Linya

El Govern ha acordat avui declarar bé cultural d’interès nacional (BCIN) la Cova Gran, al terme municipal de les Avellanes i Santa Linya (Noguera), en la categoria de zona arqueològica.
 
La Cova Gran es troba situada a dos quilòmetres del nucli de Santa Linya. És una cavitat de grans dimensions oberta en una barra calcària al peu d’un espadat. Té unes mides de 90 m de llargada, 50 m d’amplada i 25 m d’alçada màxima, i cobreix una superfície en planta de 3.200 m2.
 
Els treballs científics que s’hi han fet des de l’any 2003 han permès documentar una àmplia seqüència estratigràfica que abasta des del paleolític mitjà fins a l’edat del bronze. L’excepcionalitat del registre arqueològic, de gran rellevància científica i amb una gran amplitud cronocultural, permet reconstruir les formes de vida dels primers grups de caçadors recol·lectors a casa nostra fins a la prehistòria recent.
 
Per a la declaració de BCIN, també se n’ha valorat el potencial pedagògic, ja que la Cova Gran es pot convertir en una eina de conscienciació dels valors patrimonials de l’arqueologia vista des d’una perspectiva multidisciplinària.
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias