Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Dues sessions de la Filmoteca de Catalunya celebren el centenari del naixement del periodista i escriptor Ignasi Agustí

  • Eduardo Mendoza, Carles Balaguer i Lluís Permanyer recorden l’escriptor i periodista

La Filmoteca de Catalunya en col·laboració amb el Cercle del Liceu dedica dues sessions al centenari del naixement del periodista i escriptor Ignasi Agustí a través de la seva obra literària.
 
Ignasi Agustí (1913-1974) va ser un escriptor i periodista català que, entre altres activitats, va contribuir a la fundació de l’editorial Destino i va dirigir, durant un període molt breu, el diari Tele-exprés. No obstant això, probablement és més conegut per la seva novel·la Mariona Rebull, en què reprodueix l’episodi del llançament d’una bomba al Liceu l’any 1893 i, retrata la burgesia catalana de principis del segle passat. L’obra va ser portada al cinema per José Luis Sáenz de Heredia el 1947. Més de seixanta anys més tard, Carles Balagué va recuperar aquesta temàtica en el seu documental La bomba del Liceu.
 
La Filmoteca mostra els dos films junts com un petit homenatge a Ignasi Agustí en el centenari del seu naixement.
 
Demà dimarts, 28 de maig, a les 20.00, es projectarà Mariona Rebull (1947), el llargmetratge del director Sáenz de Heredia que sintetitza dues novel·les d’Agustí,  Mariona Rebull (1943) i El viudo Rius (1944). Posteriorment se celebrarà una taula rodona amb la participació del crític literari Sergi Dòria, el novel·lista  Eduardo Mendoza, i el cronista de Barcelona  Lluís Permanyer.
 
El dimecres 29 de maig, a les 21.30, el director Carles Balaguer presentarà el seu documental La bomba del Liceu (2010), una reflexió històrica sobre el tràgic episodi del llançament d'una bomba al Liceu L’acte comptarà amb la participació de nombrosos experts: crítics d'òpera, historiadors, escriptors, entre els quals destaquen els testimonis d’Eduardo Mendoza, Lluís Permanyer, i el crític musical Roger Alier, entre d’altres. El documental mostra la Barcelona anarquista, la modernista, i dibuixa el retrat de la burgesia barcelonina de finals del segle XIX, en el marc d’un espai tan emblemàtic com el Gran Teatre del Liceu.
 
Més informació: www.filmotecadecatalunya.com


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias