Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Teresa Enrich, nova directora de l'Institut Català de les Empreses Culturals

·         El Consell general de l’ICEC, presidit pel conseller de Cultura, ha nomenat Enrich aquesta tarda

El Consell general de l’Institut Català de les Empreses Culturals, presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha aprovat el nomenament de Teresa Enrich com a directora de l’entitat en una reunió celebrada aquesta tarda.
 
Segons fixa la llei 20/2000, de 29 de desembre, de creació de l’Institut Català de les Empreses Culturals en el seu article 2, “L’ICEC té per objecte impulsar la creativitat artística i la producció, la distribució i la difusió de continguts culturals, mitjançant el desenvolupament de les empreses culturals, i també fomentar el consum culturals i l’ampliació de mercats per a la cultura catalana”.
 
El conseller de Cultura ha posat de relleu “la seva llarga experiència en el sector audiovisual, tant de cinema com de televisió, i el seu coneixement del mercat internacional basat en la realització de nombrosos projectes de coproducció amb empreses d’arreu del món”.
 
 
Trajectòria de Teresa Enrich
 
Nascuda a Barcelona, Teresa Enrich, compta amb una trajectòria de més de 25 anys en el sector de la producció audiovisual i és considerada com una de les professionals de més experiència en el sector. Ha participat com a productora o directora de producció en desenes de projectes audiovisuals, entre els quals destaquen pel·lícules com “Tras el Cristal”, “Vorvik”, “Los supercamorristas”, “La habitación de Fermat” o “Carta a Eva”, així com nombroses coproduccions amb països com França, Alemanya, Estats Units, Hong Kong, Brasil, Mèxic, Perú, Colòmbia, Argentina, Xile o Costa Rica.
 
En l’àmbit de la televisió, ha estat productora de TV movies i sèries com “Mar Rojo” “Engrenage I i II”, “ Les Veus del Pamano” i prop de 80 documentals en coproducció amb diversos països de Llatinoamèrica, que va realitzar exercint com a directora de producció de l’Associació de Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes (ATEI). També ha estat directora de producció de Canals Temàtics de Tele5/Planeta.
 
Ha estat vicepresidenta de la Academia de Cinema espanyol durant el període de presidència d’Àlex de la Iglesia i actualment n’és membre consultor en l’especialitat Producció.
 
Després de realitzar estudis de Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona, va realitzar el Màster en Comerç Internacional a EADA i es va diplomar en “Film as a Popular Art” a la City of London Polytechnic, en “EAVE” a Els Entrepeneurs de l’Eudiovisuel Europeen de Brussel·les i va realitzar un training en Producció a Los Àngeles.
 
Ha impartit docència al Màster de Producció de Cine de la Universidad d’Alcalà d’Henares, al Màster de Producció de Documentals de la Universitat Pompeu Fabra, així com a la Universidad de Mèrida (Venezuela), Universidad de Lima (Perú), ICI de México, Universidad de Medellín (Colòmbia), Universidad de Mendoza (Argentina) i a la Pia Monte de Madrid.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias