Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller de Cultura mostra el seu condol per la mort de Carlos Pujol

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat el seu condol per la mort de Carlos Pujol Jaumeandreu, escriptor i crític literari: "Se'ns farà difícil acceptar en els moments de lliurament de premis com el Ramon Llull o el Planeta la seva absència. La seva seriositat i el seu saber han impregnat els premis de literatura catalana i espanyola. Ha estat una persona fonamental en la edició, traducció, i en la literatura, com a novel·lista i com a poeta", ha expressat el conseller.
 
Mascarell ha ressaltat "el seu rellevant paper en la creació i manteniment del premi Ramon Llull, avui en dia un dels guardons de major prestigi de les lletres catalanes, i el major dotat de la nostra literatura".
 
"Humanista i deixeble de Marti de Riquer, ha estat un escriptor capaç d'edificar una obra en l'àmbit dels estudis, la traducció, la narrativa i la poètica", ha afirmat el conseller de Cultura.
 
Nascut l'any 1936, Pujol és autor, entre altres obres, de més d'una dotzena de volums de poesia i va publicar traduccions de poetes com Shakespeare, Baudelaire, Verlaine, o Emily Dickinson, i va ser membre del jurat del Premi Planeta des de 1972. Mascarell ha destacat "la seva feina com a traductor i editor d'escriptors catalans, entre els quals cal destacar Incerta Glòria de Joan Sales".


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias