Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya inicia la restauració de l'obra 'El port de Barcelona' d'Eliseu Meifrèn

· És una pintura a l’oli sobre tela de gran format (250 x 480 cm)

· Es tracta d’una intervenció excepcional, tant per la diversitat de tècniques emprades com pel gran format de la tela 

· L'anàlisi amb raigs X ha revelat que a sota de la pintura n’hi ha una altra de les mateixes dimensions que mostra un mar embravit amb un vaixell
Fotografia de l'obra abans del procés de conservació-restauració

 
El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya ha iniciat el procés de restauració de la tela El port de Barcelona, del pintor barceloní Eliseu Meifrèn (1859-1940). Es tracta d’una intervenció excepcional, tant per la diversitat de tècniques emprades en la restauració (raigs X, infraroigs, ultraviolats, etc.) com pel gran format de la tela.
 
El port de Barcelona és una pintura a l’oli sobre tela de gran format (250 x 480 cm), pintada l’any 1887. L’obra presenta un greu estat de conservació, a causa d’unes repintades invasives i, alhora, envellides, i un reentelatge fets en una restauració anterior, que alteren tant la qualitat pictòrica de l’obra com la seva estabilitat.
 
Els diferents estudis i anàlisis fisicoquímiques, previs al procés de conservació i restauració que s’han dut a terme, han proporcionat una valuosa informació respecte de les característiques de l’obra i del seu estat de conservació. Mitjançant un examen general de l’obra sota raigs X, s’ha descobert que, a sota de la pintura, n’hi ha una altra de les mateixes dimensions que mostra un mar embravit amb un vaixell que s’escura cap a l’esquerre, navegant entre la tempesta.
 
Vegeu més informació al dossier adjuntDepartament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias