Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Homenatge a Quima Jaume amb motiu del 20è aniversari de la mort

La Virreina acollirà una taula rodona i un recital de poemes de la poeta de Cadaqués a càrrec de la cantant i actriu Francesca Masclans

La poeta Quima Jaume
Amb motiu del 20è aniversari de la mort de la poeta Quima Jaume(1934-1993), el PENcatalà, l’Institut Català de les Dones, la Institució de les Lletres Catalanes, i els ajuntaments de Barcelona i Cadaqués organitzen un acte d’homenatge que visibilitzi i reconegui l’aportació de la seva obra a les lletres catalanes.
 
En l’homenatge participaran la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs; la presidenta del PEN Català, Carme Arenas; i l’alcalde de Cadaqués, Joan Figueras.
 
En l’acte es projectarà l’audiovisual “Quima Jaume i el seu món” i posteriorment tindrà lloc una taula rodona amb Francesca Bartrina, doctora en Teoria de la Literatura Comparada i professora titular de la Universitat de Vic; Jordi Cervera, periodista i escriptor, i Rosa Ardid, biògrafa de l'autora i professora de literatura catalana. Finalment es farà un recital de poemes a càrrec de l’actriu, periodista i cantant Francesca Masclans.
 
Quima Jaume va ser una poeta de Cadaqués, i també va viure a Barcelona i París. La seva poètica gira entorn un univers mític del Cadaqués natal. Segons Rosa Ardid, a "Introducció a la persona i l'obra", Àlbum Quima Jaume (Barcelona, Centre Català del PEN, 2003) l’autora s’autodefinia amb aquestes paraules: "Jo entenc la poesia com un capbussar-se dintre de l'ànima humana i les seves imatges interiors. Amb aquest procés recuperes els records de l'oblit. Et comuniques a través de la paraula i et serveix per conèixer-te millor. Amb tot, considero la meva poesia com molt comunicativa, m'agrada que digui alguna cosa a qui la llegeix".
    • 09-10-2013 19.30 | Espai 4 del Palau de la Virreina (La Rambla, 99) | Barcelona (Barcelonès) | Barcelona
      La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, la presidenta del PEN Català, Carme Arenas, i l’alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, participaran en l'homenatge a la poeta Quima Jaume amb motiu del 20è aniversari de la mort. També hi assistirà la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, Àngels Torras.


Cercador

Cercador

Destaquem