Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president de la Generalitat presidirà dilluns vinent la inauguració del Born Centre Cultural

  • L’acte també marcarà el tret de sortida dels actes del Tricentenari a Barcelona
El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà dilluns vinent, 9 de setembre, a les 20 hores, la inauguració del nou Born Centre Cultural.
 
A l’acte també hi assistiran l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; la vicepresidenta i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; el conseller de la Presidència, Francesc Homs; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el conseller de Justícia, Germà Gordó, entre d’altres autoritats.

En arribar, les autoritats faran un petit recorregut per l’espai i, seguidament, començarà l’acte oficial d’inauguració, que també marcarà el punt de sortida dels actes del Tricentenari a Barcelona. En primer lloc, es donarà pas als parlaments institucionals, a càrrec de l’alcalde de Barcelona i del president de la Generalitat. A continuació, hi haurà la representació de l’espectacle Auca de Born, escrit i dirigit per Jordi Casanovas, i que es podrà veure del 12 al 28 de setembre. En acabar, les autoritats visitaran l’exposició permanent de la Barcelona del 1700 i l’exposició dedicada al setge de 1714 que acull el nou centre.

El Born Centre Cultural, ubicat a l’antic Mercat del Born, és un equipament cultural del segle XXI que mostra la Barcelona viva i dinàmica del 1700 i els fets de 1714 en el context de la Guerra de Successió. Al jaciment es troben les restes del barri enderrocat per Felip V. Es tracta d’un espai polivalent i obert a tothom amb una extensa programació per convidar a la reflexió sobre el passat, el present i el futur de Barcelona i de Catalunya. El Born Centre Cultural també serà l’epicentre dels actes de commemoració del Tricentenari a Barcelona, que tindran lloc entre setembre de 2013 i setembre de 2014.
    • 09-09-2013 20.00 | Born Centre Cultural (pl. Comercial, 12) | Barcelona (Barcelona) | Barcelona
      El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà la inauguració del nou Born Centre Cultural. A l’acte també hi assistiran l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; la vicepresidenta i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; el conseller de la Presidència, Francesc Homs; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el conseller de Justícia, Germà Gordó, i el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, entre altres autoritats.
      En arribar, les autoritats faran un petit recorregut per l’espai i, seguidament, es donarà pas als parlaments institucionals, a càrrec de l’alcalde de Barcelona i del president de la Generalitat. A continuació, hi haurà la representació de l’espectacle Auca de Born, escrit i dirigit per Jordi Casanovas. En acabar, visitaran l’exposició permanent de la Barcelona del 1700 i l’exposició dedicada al setge de 1714 que acull el nou centre.

Cercador

Cercador

Destaquem