Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat reconeix la trajectòria a quinze esportistes de les comarques gironines en les Medalles de l'Esport

 
Demà divendres, 22 de juny, tindrà lloc al Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona l’acte d’homenatge a les 15 persones que aquest any rebran les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines. El guardó l'atorga anualment la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Els premiats, provinents d’arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives.
 
Les medalles de l’esport d’aquest any són els següents: Josep Aparicio Tura, en la modalitat de ciclisme, esquí i bàsquet (Figueres) ; Pere Canaleta i Argemí, de futbol (Arbúcies) ; Pedro Carpintero Muñoz de la Peña, de judo (Girona); Joaquima Casas Carreras, d’atletisme (Sant Feliu de Pallerols); Antoni Chamorro Mediano, de tennis (Sant Feliu de Guíxols); Josep Donaire Moreno, poliesportiu (La Cellera de Ter); Eduard Herrero Lainez, de bàsquet (Girona); Josep M. Luengo Planas, d’esquí (La Molina); Josep Martínez Cots, de bàsquet i excursionisme (Salt); Jordi Munsó Viñolas, d’hoquei patins (Maçanet de la Selva); Jordi Pagès Fortuny, de natació i dirigent esportiu (Vilablareix); Dieter Pieper, de rem (Banyoles); Victorino Puig Fernández, de tennis i futbol (Tossa de Mar); Ramon Ramada Marés, d’handbol (Girona), i Josep Maria Rodríguez Vidal, d’handbol (Girona).
 
L’acte de reconeixement de les Medalles de l’Esport, que se celebrarà demà a dos quarts de nou del vespre, comptarà amb l’assistència del delegat del Govern, Eudald Casadesús, del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, del president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i del representant territorial de l’Esport, Josep Pujols, entre d’altres.
 
La Representació Territorial de l’Esport a Girona va decidir l’any 1980 homenatjar totes aquelles persones que d’una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l’esport. Així naixien les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines, un dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l’obtenció de la medalla es valoren persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.
 
Durant les 32 edicions que s’han celebrat (afegint-hi els premiats d’aquest any), han rebut el guardó un total de 532 persones (500 homes i 32 dones), d’arreu de les nostres comarques i de diverses modalitats esportives.
 
    • 22-06-2012 20.30 | Pati de les Magnòlies de l'Edifici de la Generalitat (pl. Pompeu Fabra,1) | Girona (Gironès) | Girona

      Acte d'entrega de les Medalles de l'Esport de les Comarques Gironines a les 20.30 h i foto de grup a les 21.30 h


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem