Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Artur Mas presidirà demà la primera reunió del Consell Assessor creat pel Govern per impulsar la reactivació econòmica del país

  • L’òrgan, presidit per Salvador Alemany, president d’Abertis i del Cercle d’Economia, està integrat per personalitats del món acadèmic, econòmic i professional, i assessorarà la Presidència i l’equip econòmic de la Generalitat
  • La reunió es farà a les 9 del matí al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, presidirà demà, divendres, dia 11 de febrer, la primera reunió del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) que el Govern va crear el passat mes de gener perquè assessori la Presidència i l'equip econòmic de la Generalitat en polítiques orientades a impulsar el procés de recuperació de l'economia de Catalunya.

El CAREC es reunirà al Palau de la Generalitat a les 9 del matí. Els mitjans gràfics que ho desitgin podran prendre imatges de l'arribada dels membres del Consell, de la fotografia de família i de l'inici de la reunió. Per tal de facilitar la cobertura, els mitjans hauran d'accedir al Palau abans de les 8.45 hores.

El Consell està format per diverses personalitats del món acadèmic, empresarial i professional:

- Salvador Alemany, president d'Abertis i del Cercle d'Economia (com a president del Consell)
- Oriol Amat, catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)
- Germà Bel, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB)
- Eugènia Bieto, directora general d'ESADE
- Joan B. Casas, degà del Col•legi d'Economistes de Catalunya
- Marta Espasa, professora titular d'Hisenda Pública (UB) i professora investigadora de l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB)
- Jordi Galí, director del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona
- Alicia Granados, presidenta del Consell Social de la UAB
- Jordi Gual, sotsdirector general i economista en cap de "la Caixa" i professor d'Economia de l'IESE
- Guillem López, catedràtic d'Economia Pública (UPF) i conseller independent del Banc d'Espanya
- Joan Majó, president del Cercle del Coneixement i exministre d'Indústria (1985-86)
- César Molins, director general de l'empresa AMES S.A.
- Heribert Padrol, soci responsable de l'Àrea Fiscal a Gómez-Acebo & Pombo.
- Joan Prat, secretari general de l'Associació d'Empreses Elèctriques (ASEME).
- Carles Tusquets, president del Grup Banco Mediolanum
- Xavier Vives, professor d'Economia i Finances a l'IESE
- Joaquim Triadú, soci-director del Departament de Dret Públic i Urbanístic de Price WaterhouseCoopers (actuant com a secretari del Consell).

L'equip coordinador del CAREC estarà format per Joan Ramón Rovira, cap del Gabinet d'Estudis Econòmics de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Antoni Brunet, director corporatiu d'Estudis i Comunicació d'Abertis.

El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement s'adscriurà al Departament de la Presidència, que li dóna suport administratiu i logístic. A més de la tasca d'assessorament, i d'acord amb el decret de constitució, el Consell té com a funcions proposar les actuacions o plantejaments que cregui necessaris per afavorir a la reactivació econòmica; donar suport a processos de negociació que impliquin la participació del Govern o del Parlament en institucions de l'Estat o organitzacions internacionals i dur a terme els treballs adequats per fomentar les seves propostes.

    • 11-02-2011 09.00 | Palau de la Generalitat | Barcelona (Barcelonès) | Barcelona
      Primera reunió del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC)

Cercador

Cercador

Destaquem