Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El director general del Patrimoni Cultural inaugura la restauració i el nou espai expositiu de l'estela prehistòrica de la Sitja del Llop, al Montseny

El director general del Patrimoni Cultural, Jordi Roca, inaugurarà demà, dissabte 24 d’abril, a les 13 hores, el nou espai on s’exposarà l’estela restaurada de la Sitja del Llop, al Montseny (Vallès Oriental). Prèviament, a les 11 hores, es farà una visita al Pla de la Calma, l’indret on es va trobar l’estela prehistòrica i on s’ha instal·lat una rèplica de la peça.

L’estela de la Sitja del Llop es va trobar al Pla de la Calma, al paratge conegut com la Sitja del Llop, a 1.300 metres d’altitud i dins del terme municipal de Montseny. El monòlit es trobava tombat i formant part d’una cabana de pastor, anomenada Cabana d’en Ramon, a la finca del Molar.
 
La peça va ser extreta del seu lloc original, va ser restaurada per Eudald Guillamet i ara serà exposada en un espai al poble del Montseny per evitar-ne la degradació i els actes vandàlics. L’Ajuntament de Montseny, amb el suport de la Direcció General del Patrimoni Cultural, va construir aquest espai per a l’exhibició de l’estela en condicions segures.
 
L’estela prehistòrica presenta una decoració en forma de cercles concèntrics de diverses dimensions i de cercles i semicercles en forma de U, més petits que els anteriors. El revers no presenta cap senyal de decoració. És un dels rars exemples de monument megalític amb gravats a Catalunya.
 
El bloc va ser reconegut com a estela prehistòrica per Josep Castells (actualment cap de la Secció d’Informació del Servei d’Arqueologia) i Rosor Vilardell, que van publicar la descoberta l’any 1976.
 
La Cabana d’en Ramon, que va ser desmuntada per extreure’n l’estela, ha estat reconstruïda pel Servei d’Arqueologia del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, col·locant la rèplica al lloc on era l’original.
    • 24-04-2010 13.00 | Espai expositiu de l'estela de la Sitja del Llop | Montseny (Vallès Oriental) | Barcelona
      El director general del Patrimoni Cultural, Jordi Roca, inaugurarà la restauració i el nou espai expositiu de l'estela prehistòrica de la Sitja del Llop, al Montseny.

Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem