Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Puigdemont inaugura divendres el nou tram de l'L9

 • Els mitjans que vulguin cobrir aquest acte s’han d’acreditar abans de les 15 hores de demà, dijous
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, inaugurarà divendres vinent, 12 de febrer, el nou tram de la línia 9 (L9) del Metro de Barcelona. En l’acte també participaran els alcaldes dels tres municipis que connecta aquest nou tram: l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Tejedor.
 
L’acte s’iniciarà a les 10 hores a la nova estació Zona Universitària, on començarà el recorregut inaugural. Després de fer una breu aturada a la T1 de l’aeroport, el president i la resta d’autoritats agafaran el metro de tornada fins a l’estació Fira (a la confluència del carrer Botànica amb l’avinguda Joan Carles I), de l’Hospitalet de Llobregat, on tindran lloc els parlaments inaugurals, a partir de les 11 hores.
 
 
20 quilòmetres més de nou transport públic
La línia L9 sud té 20 quilòmetres, 15 estacions i connecta els municipis de Barcelona, l’Hospitalet i el Prat de Llobregat. El nou ramal facilitarà l’accés en transport públic a centres educatius, zones comercials i àrees logístiques i de promoció econòmica, com ara la Ciutat de la Justícia, Mercabarna, Fira i les dues terminals de l’aeroport del Prat. Unirà les estacions de Zona Universitària i Aeroport T1 en un temps de 32 minuts. Aquest tram suposa posar en servei una inversió de 2.899 milions.
 
Les estacions que s’obriran són: Zona Universitària (correspondència L3), Collblanc (correspondència L5), Torrassa (correspondència L1), Can Tries-Gornal, Europa-Fira (correspondència L8-FGC), Fira, Parc Logístic, Mercabarna, Les Moreres, El Prat Estació (correspondència Rodalies), Cèntric, Parc Nou, Mas Blau, Aeroport T2 (correspondència Rodalies) i Aeroport T1.
 
El nou ramal oferirà una freqüència de trens cada 7 minuts per sentit, que es reduirà a menys de 4 entre algunes estacions quan es produeixin esdeveniments que generin un gran impacte en la mobilitat.  En longitud, és equiparable a l’L1 de Metro, la més llarga de la xarxa, i té una previsió de demanda de 23 milions de viatgers anuals.
 
Cobertura informativa
  
Acreditacions: Els mitjans que vulguin cobrir l’acte s’han d’haver acreditat prèviament, enviant un correu electrònic abans de les 15 hores de demà, dijous 11 de febrer, a: premsa.tes@gencat.cat indicant nom i cognoms, DNI, mitjà, i tasca que s’hi desenvolupa (fotògraf, càmera o redactor).
 
Punts d’acreditació:
Estació Zona Universitària (Diagonal amb avinguda Doctor Marañón): els mitjans que vulguin fer el recorregut inaugural en metro, han de recollir la seva acreditació a la mateixa estació entre les 9 i les 9.45 hores del divendres. Per motius d’espai, es recomana que només s’acrediti un sol equip per mitjà.
 
Estació Fira (carrer Botànica amb l’avinguda Joan Carles I, de l’Hospitalet de Llobregat): Els mitjans que vagin directament a l’estació on tindran lloc els parlaments inaugurals podran recollir la seva acreditació entre les 10.15 i les 10.45 hores a la mateixa estació d’Europa Fira
 
Tant pel que fa al recorregut com per a l’acte a la Fira només hi accediran els mitjans acreditats prèviament.
 
La L9 entrarà en servei a les 15 hores de divendres, un cop feta la inauguració, per la qual cosa aquells mitjans que hagin de tornar a Zona Universitària, un cop acabat l’acte, hauran de fer-ho en transport alternatiu. En transport públic, l’estació més propera és Europa Fira, de Ferrocarrils de la Generalitat.
  • 12-02-2016
   El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, inaugurarà el nou tram de la línia 9 (L9) del Metro de Barcelona. En l’acte també participaran els alcaldes dels tres municipis que connecta aquest nou tram: l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Tejedor. També hi assistiran la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el conseller de Cultura, Santi Vila.
    10.00 | Estació Zona Universitària (av. Diagonal amb av. Doctor Marañón) | Barcelona (Barcelonès)
    L’acte s’iniciarà amb el recorregut inaugural. Després de fer una breu aturada a la T1 de l’aeroport, el president i la resta d’autoritats agafaran el metro de tornada fins a l’estació Fira.
    11.00 | Estació Fira (c. Botànica amb av. Joan Carles I, de l'Hospitalet de Llobregat) | L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)
    Un cop fet el recorregut, a l'estació Fira tindran lloc els parlaments inaugurals.
     
    Tant pel que fa al recorregut com per a l’acte a la Fira només hi accediran els mitjans acreditats prèviament.

Cercador

Cercador

Destaquem