Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Consellera Artadi: "La decisió de la justícia alemanya és un nou revés a la justícia espanyola i una nova victòria internacional"

La consellera Elsa Artadi ha fet aquestes declaracions a Tarragona on aquest matí ha presentat la propera convocatòria del FEDER a representants municipals i de la Diputació


 

Després de conèixer la decisió de L'Audiència territorial de Schleswig-Holstein que ha decidit extraditar al president Carles Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons públics, però no per un delicte de rebel·lió ni de sedició, la consellera Elsa Artadi ha considerat que és “un nou revés a la justícia espanyola” i una “nova victòria internacional” per a l’independentisme. 

 
Artadi ha reiterat que, en la causa que instrueix  el jutge Pablo Llarena, un cop més s’ha demostrat que “no hi ha  causa contra la rebel·lió”, per això la portaveu del Govern ha instant novament a les instancies judicials “que reflexionin” sobre la “persecució política” al govern i als líders de les entitats civils. “Aquestes presons preventives, aquesta persecució, aquets delicte de rebel·lió no existeix, ho sap tothom però segueixen intentant perseguir-lo”, ha denunciat.
 
En relació a la situació del president Puigdemont, Artadi ha dit que “s’ha guanyat la primera batalla, la del presumpte delicte de rebel·lió”, ha subratllat que el president Puigdemont “segueix en llibertat” i ha avançat que “hi haurà un recurs i seguirem batallant per la malversació,  ja que està clarament fonamentat que no n’hi ha hagut”, i, en aquets sentit, ha recordat les declaracions de l’anterior govern espanyol on es feia evident que no hi havia hagut malversació.  Per això, “seguirem batallant en aquets camí i confiem que tindrà la mateixa resolució”.
 
Artadi sobre la segona convocatòria Feder: “esperem que hi hagi una gran participació”
 
La consellera Artadi ha presentat aquest matí als Serveis Territorials del Departament de Presidència a Tarragona la propera convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a representants municipals del Camp de Tarragona i de la Diputació. Elsa Artadi ha explicat que la dotació d’aquesta convocatòria són 37 milions d’euros i ha destacat la “bona experiència de la primera onada d’ajudes”. Aquesta convocatòria té a veure amb els eixos 4 i 6 que són els relatius a “l’adequació d’infraestructures públiques i d’instal·lacions publiques als nous criteris de sostenibilitat ambiental” i a “la potenciació del patrimoni cultural i natural en iniciatives turístiques sostenibles, no només sostenibles a nivell ambiental també a nivell econòmic i de futur”, ha detallat la consellera. Artadi ha volgut subratllar “la gran experiència” del Camp de Tarragona “en aprofitar el llegat i actius en benefici de tenir aquesta sostenibilitat i turisme de qualitat” i ha afegit que “esperem que hi hagi una gran participació”. 


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Jaume Clotet