Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Consellera Artadi: "Vivim en un model patriarcal que no ha ajudat en el progrés de les dones i és un model que hem de trencar"

·         La consellera anuncia la propera aprovació del Pla estratègic de polítiques d'igualtat de gènere 2018- 2022

“Vivim en un model patriarcal que no ha ajudat en el progrés de les dones i és un model que hem de trencar”, amb aquesta contundència ha volgut sintetitzar la consellera de la Presidència Elsa Artadi la voluntat del Govern pel que fa a les polítiques de gènere. Artadi ha recordat que “el 8 de març pot ser un abans i un després i hem de poder aprofitar aquesta empenta i aquesta conscienciació per tirar endavant amb més força per poder tenir una societat més justa i més igualitària”.

La  consellera Artadi, en resposta a dues preguntes relacionades amb violència masclista i polítiques de gènere durant la sessió de control al Govern al ple del Parlament, ha anunciat la imminent convocatòria de la Comissió Nacional per a una Intervenció coordinada contra la Violència Masclista,  que fa un any que no es convoca per motius obvis”. Aquesta comissió, que integra  no només els departaments, sinó també altres administracions i la societat civil involucrada en la lluita contra “aquesta xacra”, és la que ha d’aprovar el nou pla estratègic del qual n’ha de derivar un Pacte Nacional contra la Violència Masclista.  
 
Pel que fa a les polítiques de gènere, ha informat que des de l'Institut Català de les Dones, amb col·laboració de tots els departaments de la Generalitat, i juntament amb  les 390 entitats de dones que formen part del Consell Nacional de la Dona, ja s'ha iniciat el procés participatiu per tal d’endegar el Pla estratègic de polítiques d'igualtat de gènere 2018- 2022.
 
A parer de la consellera és fonamental el tractament transversal en les polítiques de gènere i ha emfatitzat sobretot la tasca pendent, per exemple,  en la presencia de les dones en l’àmbit de les TIC.  Però sobretot ha destacat que “l’administració ha de ser exemplar”  i en aquest sentit  s’ha referit al pla director de formació d'equitat als treballadors públics que ara mateix s’està duent a terme. La consellera també ha al·ludit  a la llei catalana d'igualtat d'homes i dones recorreguda pel Tribunal Constitucional i ha insistit que “el que no puguem fer perquè volen que no ho fem”,  s’ha de treballar “aprofitant totes les opcions”, a través dels sindicats o amb eines com per exemple una guia de contractació que el Govern ha d’aprovar  per avaluar a qui es contracta, o també analitzant les subvencions i la presència de les dones en actes i consells directius  d’aquelles entitats que reben suport.


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Jaume Clotet