Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Bona actuació dels equips de Bombers de la Generalitat al concurs estatal de rescat en accidents de trànsit

·         Els equips de Terres de Ponent i Rubí obtenen la 2a i 3a posició en la maniobra ràpida, respectivament
 
·         L’equip de Ponent també ha estat reconegut com el 2n millor equip tècnic
 
·         En la classificació general, el guanyador ha estat l’equip de Gandia, del Consorci Provincial de Bombers de València. L’equip de Rubí ha quedat en 5ena posició i el de Terres de Ponent, en 6ena.
 
Valoració positiva de l’actuació feta pels equips de Terres de Ponent i Rubí, que han representat els Bombers de la Generalitat al XIV Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico, celebrat del 4 al 6 de setembre a Alcanyís (Terol) i organitzat per APRAT.
 
En la realització de la maniobra ràpida, en què s’ha de rescatar del vehicle accidentat una víctima inestable en menys de 12 minuts, l’equip de Terres de Ponent ha realitzat la segona millor actuació mentre que l’equip de Rubí ha quedat en tercera posició. El guanyador ha estat l’equip de Gandia, del Consorci Provincial de Bombers de València.
 
Cadascun dels equips està integrat per sis bombers: un comandament (que coordina i supervisa l’actuació), un sanitari (que fa la valoració i primera atenció a la víctima) i quatre membres de l’equip tècnic (que executen les maniobres d’excarceració). Tots plegats treballen coordinadament per excarcerar la víctima en el menor temps possible i en un entorn de seguretat per a tots els implicats.
 
En el cas dels bombers de Terres de Ponent, l’equip tècnic ha estat el segon millor valorat del certamen, per darrere del Consorcio de Seguridad, Emergencia, Salvamento, Prevención y Extinción de Incendios de Lanzarote. En tercera posició, l’equip de Gandia.
 
En la classificació general, els guanyadors del concurs han estat els bombers de Gandia, seguits de l’equip de Lanzarote i l’equip de Torrent, també de València. L’equip de Rubí ha quedat en 5ena posició  i el de Terres de Ponent en 6ena.
 
Cal destacar que es tracta d’un molt bon resultat, especialment tenint en compte que enguany la major part dels equips de Rubí i Terres de Ponent era el primer cop que concursaven.
 
Amb la participació en aquest tipus de concursos, els bombers intercanvien metodologies i tècniques de treball, adquireixen experiència i, en definitiva, complementen la seva formació per tal de continuar millorant la resposta operativa en accidents de trànsit. És per això que s’aposta també per la rotació i la renovació dels equips que participen a la competició.
 
En aquests moments, els equips dels Bombers de la Generalitat estan a l’espera de saber si podran obtenir plaça per al campionat mundial World Rescue Challenge 2018, que tindrà lloc l’octubre vinent a Ciutat del Cap (Sud-àfrica).
 
 
Cerdanyola del Vallès, 7 de setembre de 2018
17.30 hores


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Manel Pardo
 • Responsable comunicació
  Núria Iglesias