Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Demà diumenge se celebra a Cercs la cursa de muntanya solidària "Bombers amb Causa memorial Rafa Arnabat"

 
·         Les inscripcions de la cursa es destinaran íntegrament al projecte solidari “Bombers amb causa” amb l’Obra Solidària Sant Joan de Déu
 
·         La cursa d’enguany serà un memorial de Rafa Arnabat, un dels impulsors del calendari solidari, i hi participarà la corredora de muntanya Núria Picas


 
Demà, diumenge 6 de maig, els Bombers de la Generalitat i l’Ajuntament de Cercs organitzen una cursa de muntanya solidària a Sant Jordi de Cercs (Berguedà).
 
La iniciativa d’organitzar aquesta cursa de muntanya solidària va néixer en el marc del projecte dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu, “Bombers amb causa”, al qual s’hi ha volgut sumar l’Ajuntament de Cercs. És per aquest motiu que totes les inscripcions per a la cursa, tant les d’aquells participants que correran la prova esportiva com les inscripcions de dorsal 0, es destinaran íntegrament al mateix projecte solidari.
 
En aquesta edició hi ha 188 persones inscrites per a participar en les proves. La cursa disposa de dos recorreguts: un de 25 quilòmetres (que començarà a les 9.00 hores i tindrà un desnivell positiu de 1.440 metres) i un altre de 10 quilòmetres (cursa caminada, que començarà a les 9.30 hores i que tindrà un desnivell de 597 metres).
 
Per tal que tots els participants puguin gaudir d’un cap de setmana en família dins del marc de la cursa, estan previstes diverses activitats paral·leles, com per exemple una cursa infantil, jocs per la mainada, xerrades divulgatives i altres activitats culturals.
 
Amb l’organització de la “Cursa de Muntanya Bombers amb Causa”, tant els Bombers de la Generalitat com l’Ajuntament de Cercs volen fomentar les accions solidàries, en aquest cas, aquelles accions a través de les quals s’obtenen fons que ajuden en la investigació de les malalties infantils i també a causes socials al voltant de la infància. El foment de la pràctica d’esports a la muntanya de forma segura, un àmbit en el qual els Bombers de la Generalitat tenen un paper destacat, n’és un altre dels objectius del projecte.
 
La cursa pretén retre homenatge a la memòria de Rafa Arnabat, bomber voluntari i un dels impulsors del calendari solidari “Bombers amb causa”, que va morir a principis d’aquest any. Així mateix, també es retrà homenatge a Santi  Mesa, voluntari de St Jordi de Cercs.
 
A la cursa d’enguany participarà la corredora de muntanya i bombera Núria Picas. Així mateix, assistirà el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Juli Gendrau.
 
L’Ajuntament de Cercs, diverses associacions i entitats han col·laborat activament per tal de poder organitzar tots els esdeveniments. Concretament, els Correcamins de Cercs han fet una gran tasca de marcatge i neteja de camins per facilitar el recorregut de les curses.
 
El projecte solidari “Bombers amb Causa”
Els fons recaptats amb la venda del calendari solidari són destinats a la beca “Bombers amb Causa” d’investigació en malalties maternoinfantils, així com als projectes Espai Famílies i Respir CSMIJ, de l’Obra Social Sant Joan de Déu. El projecte solidari ha arribat a la seva setena edició i, en total, ha permès recaptar més de 350.000€.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 5 de maig de 2018


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Manel Pardo
 • Responsable comunicació
  Núria Iglesias