Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Bombers de la Generalitat participen en la jornada d'actuacions en cas d'emergència en creuers atracats en ports

Els Bombers de la Generalitat han participat aquest matí en la “Jornada d’actuacions en cas d’emergències en creuers atracats en ports”, que ha tingut lloc a la Sala de Conferències de l’Autoritat Portuària de Tarragona de 9.00 a 14.30 hores.
 
En la quarta sessió de la jornada, Bienvenido Aguado, coordinador de Salvament Marítim i Mitjans Especials dels Bombers de la Generalitat, ha explicat el programa de la gestió d’actuacions operatives en emergències en creuers i ha manifestat l’objectiu de convertir el Port de Tarragona en un referent en safety en l’àmbit portuari. Prèviament, el cap del parc de Bombers de Tarragona, José Núñez, ha parlat dels problemes derivats de l’evacuació d’un creuer. En aquesta sessió hi ha assistit Juli Gendrau, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS).
 
A banda dels Bombers de la Generalitat, també han participat en les sessions de la Jornada l’Autoritat Portuària de Tarragona, que ha exposat el pla d’autoprotecció del Port i la coordinació d’actuacions en cas d’emergència; Capitania Marítima, que ha parlat sobre la seguretat en creuers; i Salvament Marítim, que ha tractat les operacions de salvament en vaixells amb passatge. Finalment, en la cinquena sessió, s’ha dut a terme una taula rodona on s’ha analitzat el simulacre d’evacuació per incendi en el vaixell Costa Victoria del passat dia 20 d’abril al Port de Tarragona, on també van participar els Bombers de la Generalitat.
 
També hi han assistit tècnics i comandaments de Bombers de la Generalitat, així com de la unitat subaquàtica dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials), i representants de la policia portuària de Tarragona, del Centre de Formació Integral de  Jovellanos, de Protecció Civil de Tarragona i bombers del parc químic.
 
Aquesta jornada s’ha realitzat en el marc del programa de gestió operativa en incidents marítims que estan desenvolupant els Bombers de la Generalitat amb l’Autoritat Portuària i Salvament Marítim des de fa 4 anys amb l’objectiu d’integrar tots els actors que intervenen en la resolució d’una emergència en àmbit marítim.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 26 d’abril de 2018
16.40 hores


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Manel Pardo
 • Responsable comunicació
  Núria Iglesias