Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Bombers de la Generalitat han treballat intensament aquesta passada nit en diversos rescats de muntanya


Dispositiu de rescat de dos excursionistes a la Vall de Boí (Alta Ribagorça)
 
Les unitats del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat han estat tota la nit buscant dos joves excursionistes que es van perdre al parc d’Aigüestortes. L’avís es va rebre poc abans de les vuit del vespre d’ahir, quan els nois (dos cosins i veïns de Molins de Rei) van trucar els serveis d’emergència per informar que es trobaven a la Punta Alta de Comalesbienes i no podien baixar, atès que era de nit i nevava.
 
Immediatament es va activar el dispositiu de rescat, amb 5 unitats GRAE, 2 unitats de dels Mossos d’Esquadra i 1 guia d’alta muntanya. Malgrat les condicions meteorològiques adverses, sense neu però amb molt de vent, s’ha començat la recerca (que en alguns moments només s’ha pogut fer amb esquis), fins que s’han localitzat els joves, a més de 3.000 metres d’altura.
 
Així, quan pels volts de dos quarts de sis de la matinada s’ha pogut arribar fins on eren i s’ha constatat que patien símptomes d’hipotèrmia -sense pèrdua de consciència-, el primer que s’ha fet ha estat posar-los dintre de sacs tèrmics per a que poguessin recuperar temperatura corporal.
 
A primera hora del matí, cap a les 8.30 hores, han iniciat el descens fins el punt on han pogut ser evacuats per l’helicòpter, encara que amb moltes dificultats. Han estat derivats fins l’helicòpter del SEM, que els ha traslladat a l’hospital.
 
Recerca de dos muntanyencs a Setcases (Ripollès)
 
Els Bombers de la Generalitat, amb 4 dotacions GRAE i suport terrestre, han estat tota la nit treballant en el dispositiu de recerca de dos excursionistes, de 51 i 63 anys, respectivament, dels quals no se’n tenien notícies. Els dos homes van avisar ahir la família que volien fer la ruta des de Vallter fins al Pic de l’Infern o bé fins al Gra de Fajol. Precisament va ser la família què, en no poder contactar amb ells i no saber el seu estat, va trucar els serveis d’emergència a un quart de nou de la nit per activar la recerca.
 
Tota la nit s’ha estat resseguint la zona propera a Vallter, amb l’ajut de les unitats de muntanya dels Mossos d’Esquadra, però sense èxit. Els Bombers francesos, de la seva banda, han treballat l’altra vessant dels Pirineus. Amb les primeres llums del dia, s’han afegit dos helicòpters al dispositiu de recerca  per dur a terme la inspecció ocular des de l’aire, però també ha resultat infructuosa.
 
Pels volts de les 11 del matí s’han pogut localitzar els dos excursionistes, sans i estalvis. Havien passat la nit refugiats al Ras de la Carançà, a Fontpedrosa, terme de França.
 
Grup de quatre excursionistes rescatats a Vielha (Val d’Aran)
 
Una unitat dels Pompièrs de la Generalitat ha treballat per rescatar un grup d’excursionistes que es va desorientar anit mentre feien la ruta cap el Refugi de Mulleres, al terme municipal de Vielha. L’avís es va rebre a dos quarts de vuit de la nit i el grup va ser localitzat i rescatat poc després de mitjanit. Tots quatre es trobaven bé de salut i només se’ls ha hagut d’acompanyar fins on tenien el vehicle.
 
Recerca marítima activa a Blanes (Selva)
 
Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat (dues unitats terrestres de suport i dues unitats del Grup d’Actuacions Especials, GRAE Subaquàtic) participen en la recerca d’un jove que va sortir ahir amb caiac a Blanes i del qual no se’n tenen notícies.
 
Al llarg de tota la nit, les embarcacions i els mitjans aeris de Salvament Marítim han estat rastrejant la zona costera propera al Port i han pogut divisar el caiac (buit i sense bolcar) del noi i treballar en la triangulació de la posició per acotar la recerca del noi, que fins ara no ha estat localitzat.
 
 
*Recordeu que podeu consultar tots els consells dels Bombers de la Generalitat al web: http://interior.gencat.cat/seguretatalamuntanya
 
Cerdanyola del Vallès, 18 de març de 2018
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Manel Pardo
 • Responsable comunicació
  Núria Iglesias