Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Conseller El Homrani: "Els centres de noves oportunitats també vinculen els joves a un entorn comunitari que els pot obrir moltes portes"

En el decurs de la jornada, el conseller també s'ha reunit amb representants de la Fundació Tutelar SUPPORT

  • El titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha visitat les instal·lacions d’Start centre de noves oportunitats a les comarques gironines, que atén més de 100 joves
 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat aquest matí el centre de noves oportunitats a les comarques gironines START, gestionat per la Fundació Oscobe. L’ha acompanyat la directora territorial del Departament a Girona, Marta Casacuberta.
 
El centre de noves oportunitats és un recurs per a fer front a l’abandonament escolar prematur a través d’actuacions integrades d’orientació, formació, acompanyament i inserció laboral per a joves entre 16 i 24 anys que no estan escolaritzats i que en alguns casos manifesten especials dificultats per integrar-se als ensenyaments post obligatoris o al mercat laboral.
 
Actualment aquest centre gironí compta amb 111 participants, inscrits al programa de Garantia Juvenil i donats d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya. El Govern destina 2,6M€ al projecte d’aquest espai entre 2018 i 2020.
 
En el decurs de la seva intervenció, el conseller ha remarcat que “en el disseny del programa s’ha treballat amb el Departament d’Ensenyament i amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència per donar resposta especialment als nois i noies tutelats i extutelats”. En aquest sentit, ha afegit que “s’ha fet una reserva de places per incorporar joves migrats sense referents familiars que requereixin d’un programa socioeducatiu d’aquestes característiques”.
 
El Homrani ha fet una crida al teixit social i empresarial perquè “apostin i confiïn en els joves que participen al centre de noves oportunitats”. El conseller també s’ha referit al valor afegit d’un programa d’aquestes característiques, que “no només forma i capacita professionalment, sinó que també permet vincular els joves a l’entorn comunitari, que és qui obre les oportunitats de feina i d’interaccions socials positives”.
 
Tot seguit, el conseller ha visitat la Fundació Tutelar SUPPORT, que atén més de 900 persones de les comarques de Girona i s’ha reunit amb representants de l’entitat. Durant el matí, El Homrani també ha visitat el personal del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i s’ha reunit amb el delegat del Govern a Girona, Pere Vila.


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Sílvia Hernandez Maynou