Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Homrani: "Hem desbloquejat el Consell de Govern de la Renda garantida de ciutadania i el grup de treball del reglament, imprescindibles per fer passos endavant"

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies s'ha reunit avui amb els agents socials, econòmics i entitats implicats en la renda garantida de ciutadania

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha presidit aquest divendres una reunió de treball amb els agents socials, econòmics i entitats per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania. El conseller ha explicat que aquesta primera reunió ha estat “molt positiva” i ha servit per explicitar que “sindicats, patronal, entitats municipalistes i tots els membres que formaran part del Consell de Govern treballem en la mateixa línia per extreure el millor de la Llei”. “La nostra voluntat és posar en funcionament de forma molt ràpida aquest Consell de Govern, així com els grups de treball”, ha assegurat el conseller.
 
En aquest sentit El Homrani ha destacat que la setmana que ve es farà la primera reunió del grup de treball que s’ha creat per començar a desenvolupar el reglament de la Llei. “Aquest reglament ens ha de permetre fer front a aquells elements que la pròpia Llei marcava que  amb el desplegament reglamentari podríem abordar, com és la situació de les dones víctimes de violència masclista, les persones en situació de sensellarisme o elements a l’entorn de la compatibilitat”, ha dit el conseller. 
 
El Homrani ha destacat que “tots tenim molt clar que al centre hi ha les persones i el que volem és que amb el desplegament de la Llei puguem corregir i adaptar-nos a les diverses realitats existents”.
 
Actualment la Llei de renda garantida de ciutadania beneficia a 112.000 persones. D’aquestes, un 40% són pensionistes que han vist incrementats els seus ingressos en un 22%. Una altra part provenen de l’antiga renda mínima d’inserció, que amb la nova prestació han augmentat en 200 euros de mitjana els seus ingressos mensuals, i 5.023 persones són usuaris que abans no rebien cap tipus de prestació.
 
La renda garantida de ciutadana es va començar a implementar el 15 de setembre de l’any passat. La nova prestació permet a les persones en situació de més vulnerabilitat cobrar d'entrada 564€ mensuals lligats a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social segons la realitat de cada receptor. La quantitat a percebre anirà augmentant fins l'any 2020 quan els beneficiaris cobraran el 100% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) estimat ara en 664€ al mes.
 
 “La sensació és molt positiva i crec que era absolutament necessari desbloquejar el Consell de Govern i el grup de treball del reglament per fer passos endavant”, ha conclòs el conseller.  Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Sílvia Hernandez Maynou