Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat impulsa un procés participatiu per vincular els equipaments cívics a l'entorn

Durant un mes 37 equipaments cívics debatran quina ha de ser la seva implicació pel que fa al treball amb la comunitat

  • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb la col·laboració del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència posa en marxa aquesta reflexió sobre les potencialitats del paper dels equipaments cívics

37 equipaments cívics de la Generalitat acullen, fins el 24 de novembre, el procés participatiu per debatre i recollir aportacions per enfortir la vinculació d’aquests espais al seu entorn. Les sessions de treball programades tenen l’objectiu de reflexionar conjuntament i compartir les oportunitats en l’acció dels equipaments cívics i valorar quina ha de ser la seva implicació pel que fa al treball amb la comunitat i al seu aspecte inclusiu.
 
La iniciativa està encapçalada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, amb la col·laboració de la Direcció General de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica, del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.
 
El marc de reflexió i debat se centra en l’anàlisi d’oportunitats dels equipaments i s’articula sobre tres eixos:
  • Com pot actuar l’equipament amb relació a les necessitats existents al territori.
  • Com pot enfortir el casal la cohesió social i l’arrelament al territori.
  • Com potenciar la implicació activa d’entitats i persones usuàries en la dinàmica del casal.
 
A les sessions hi assisteixen professionals de l’equipament cívic, persones tècniques d’altres equipaments i serveis del territori, així com entitats de caire cívico-social de l’entorn del casal.
 
Totes les propostes que respectin els límits del debat seran tingudes en compte. En aquest sentit, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària es compromet a explicar quines propostes s’han incorporat i quines no i les justificacions corresponents.
 
Els equipaments cívics de la Generalitat de Catalunya són espais públics de participació i convivència oberts a tothom, que volen promoure la transmissió de valors cívics i comunitaris que permetin la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l’abast de tota la comunitat. Les activitats i serveis que s’hi ofereixen estan impulsats des de les entitats o les administracions.


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Sílvia Hernandez Maynou