Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern aprova que els treballadors de les administracions apliquin el protocol per l'abordatge de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Catalunya

Catalunya esdevé així en el primer país que aprova una mirada integral amb la llei

S’estableixen els circuits de les actuacions que comporta el deure d’intervenció perquè es pugui executar amb tots els òrgans i agents que hi intervinguin
 

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts al matí el protocol que desplega el deure d’intervenció de les persones que treballen a les administracions públiques de Catalunya per a fer efectiu l’abordatge de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia al país. D’aquesta manera, amb aquesta vinculació obligada de la funció pública s’aconsegueix una acció positiva de tota la funció pública i, alhora, una mirada integral als Drets de les persones LGTBI. El protocol estableix els circuits de les actuacions que comporta el deure d’intervenció per tal que es pugui executar de manera eficient i coordinada amb tots els òrgans i agents que hi intervinguin dels diferents departaments de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals.
 
El 18 d’octubre de 2014 va entrar en vigor la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir el drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Amb el compromís del Govern de treballar-hi de forma constant es vol desenvolupar i garantir els drets de les persones LGBTI i evitar situacions de discriminació i violència, per assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i d’identitat de gènere en plena llibertat.
 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb l’aprovació del protocol, aposta per les administracions com a garants de drets atès que els professionals que fan tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació en els àmbits de la salut, l’educació tenen el deure de comunicar-ho als cossos i forces de seguretat i a l’òrgan competent. Aquest desplegament s’aplica al món laboral, als serveis jurídics, a la justícia, als cossos de seguretat, a l’esport, al lleure i a la comunicació sempre que es tingui coneixement d’una situació de risc o una sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.


pdf pdf Protocol llei LGTBI

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Sílvia Hernandez Maynou