Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Consellera Bassa: "No només vetllem per reduir les xifres d'atur, també perquè es creï ocupació de qualitat"

La titular de Treball, Afers Socials i Famílies destaca que el Departament inverteix enguany 870 milions d'euros en polítiques d'ocupació, lluita contra l'atur i suport al treball

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha destacat la inversió de 870 milions d’euros que el Govern destina enguany a polítiques d’ocupació i que “beneficiarà 326.000 persones”. En el marc d’una resposta parlamentària sobre la valoració de les darreres dades d’atur, la consellera ha remarcat que “a Catalunya necessitem un model econòmic que impulsi una economia al servei de les persones i un treball digne per a tothom amb salaris justos”. En aquest sentit, la consellera ha celebrat que l’atur interanual s’hagi reduït durant 47 mesos consecutius, però ha insistit que el Govern també vetlla perquè el tipus d’ocupació que es creï sigui de qualitat.
 
En el decurs de la seva intervenció, la consellera ha posat en valor la tasca de les Oficines de Treball i dels professionals que només l’any passat van fer 2 milions d’atencions i van oferir 30.000 llocs de feina, prop de la meitat dels quals van ser coberts amb persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).
 
Bassa ha recordat també que el Consell de Direcció del SOC va aprovar per unanimitat el Pla de Desenvolupament de Polítiques d’Ocupació de Catalunya 2017-2018, que compta amb el consens de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya i les entitats municipalistes. Un pla que, segons la consellera, “té en compte tots els col·lectius, sectors i edats”. En aquest sentit, des del SOC s’han implementat programes per a les persones joves o per a les dones, que encara tenen una taxa d’atur superior a la dels homes. “Hem introduït per primera vegada la perspectiva de gènere en els programes per reduir la bretxa salarial”, ha afegit la consellera. Bassa ha explicat també que en el marc del programa Treball i Formació s’ha creat una nova línia adreçada a dones, s’han implementat per primer cop actuacions dirigides a autònoms i s’han introduït criteris de reequilibri territorial.
 
Per acabar, Bassa ha destacat que el Departament està duent a terme un procés d’avaluació per valorar l’impacte de la política pública en matèria de treball.
 


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament