Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La consellera Bassa presenta l'Ateneu Cooperatiu Cafè de Mar per impulsar iniciatives d'economia social i cooperativa al Maresme

L’Ateneu esdevé un servei de referència on organitzacions cooperatives i d’economia social treballaran juntes per crear nous llocs de treball, en especial els de qualitat, i promocionar l’economia social a la comarca
 
Treball, Afers Socials i Famílies destina 3.300.000 euros a la Xarxa d’Ateneus Cooperatius a tot Catalunya

La consellera  de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquest matí l’Ateneu Cooperatiu del Maresme Cafè de Mar, un dels deu que formen part de la xarxa impulsada pel Departament arreu de Catalunya.
 
La consellera ha destacat que aquest nou servei “afavorirà la creació d’empreses d’economia social i cooperativa, a més d’enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l’ocupació i el desenvolupament del territori”. Així mateix, el centre treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d’empreses i entitats properes al tancament.
 
En el decurs de la seva intervenció, Bassa ha recordat que “històricament els ateneus a Catalunya han representat la construcció de ciutadania” i s’ha mostrat convençuda que el nou servei “esdevindrà un espai de referència al Maresme i ens farà avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada”.
 
El projecte d’Ateneu Cooperatiu Cafè de Mar ha estat presentat per un grup d’organitzacions entre entitats del tercer sector, institucions, administracions i cooperatives del territori. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina un import de 197.772 euros per a la creació i impuls d’aquest ateneu, que estarà situat a l’edifici Cafè de Mar, un espai emblemàtic del cooperativisme a la ciutat.
 
Després de la presentació, la consellera ha visitat el viver d’empreses d’economia social situades al Cafè de Mar
 
La Xarxa d’Ateneus Cooperatius
 
Amb un pressupost de 3.300.000 euros pel conjunt de Catalunya, la iniciativa del Departament ha consistit en la creació d’una xarxa de deu Ateneus Cooperatius, distribuïts arreu del país, que donaran servei, atenció i cobertura a persones, empreses, cooperatives i societats laborals per enfortir l’economia social i cooperativa en el marc del programa Aracoop.
 
La creació d’aquesta xarxa suposa el naixement d’espais de coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l’àmbit de l’economia social i cooperativa a cada territori.
 
Així mateix, els Ateneus presten suport a aquelles empreses o entitats que tinguin capacitat per incentivar la creació d’empreses cooperatives i societats laborals, com ara entitats públiques, assessories, gestories, escoles de negoci, entitats formatives, empreses en transformació, associacions i fundacions.
 
Els deu Ateneus Cooperatius s’han establert a Barcelona Ciutat; Barcelonès Nord; Vallès Occidental; Baix Llobregat; Catalunya Central; Girona; Camp de Tarragona; Terres de l’Ebre, i Alt Pirineu i Aran.
 
El Maresme compta actualment amb 195 cooperatives. Al conjunt del país hi ha prop de 4.000 cooperatives, 177 de les quals es van constituir durant el 2016.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament