Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Bassa: "Hem de posar al centre de les polítiques socials a les persones i apostem per una atenció de qualitat i especialitzada adaptada a les necessitats"

La consellera Dolors Bassa ha inaugurat avui el nou centre de dia per a gent gran de l'Aldea

  • La consellera Dolors Bassa ha inaugurat avui el nou centre de dia per a gent gran de l’Aldea
  • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha finançat amb 400.000 euros la construcció de l’equipament

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada de l’alcalde de l’Aldea, Daniel Andreu, ha inaugurat aquest divendres el nou centre de dia per a gent gran del municipi. El Departament ha finançat la construcció del nou equipament amb una subvenció de 400.000 euros.
 
Durant la inauguració, la consellera ha destacat “la importància de la col·laboració entre els diferents agents per tirar endavant projectes com aquest”.
 
Bassa també s’ha referit al pla de xoc que “ens ha de permetre millorar el benestar de les persones i millorar les ajudes a partir de les necessitats”.
 
El centre de dia de l’Aldea disposa de 40 places i està gestionat per L’Onada. L’equipament té dues plantes i disposa de servei de bugaderia, cuina, menjador, perruqueria i podologia, entre altres.
 
Els centres de dia són un recurs adreçat a persones grans que tot i viure a casa seva, necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària. És un servei que complementa molt bé l’atenció pròpia de l’entorn familiar i que afavoreix la recuperació i el manteniment de l’autonomia personal.
 
La consellera ha dit que es tracta d’un recurs especialitzat que “s’emmarca dins de la polítiques del Departament adreçades a les persones grans per garantir una atenció adaptada a les necessitats de cada col·lectiu i cada territori”. “Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies creiem fermament que hem de posar al centre de les polítiques socials a les persones i apostem per una atenció de qualitat i especialitzada adaptada a les necessitats de cada persona”, ha dit Dolors Bassa.
 
Visita a Amposta i Deltebre
 
Abans de visitar l’Aldea, la consellera s’ha desplaçat a Amposta on ha visitat la seu dels Serveis Territorials del Departament i l’Ajuntament. Dolors Bassa també ha visitat la llar residència l’Àngel d’APASA.
 
La consellera ha lloat la tasca que es realitza a APASA i ha dit que “és un centre referent i novedós, que situa la persona al centre”. “En la construcció del nou país també hem de seguir aquest exemple i l’hem de fer amb innovació”, ha dit Bassa.
 
D’altra banda, aquest migdia la consellera també visitarà l’Ajuntament de Deltebre i la llar residència La Duna d’atenció integral a persones amb discapacitat intel·lectual.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament