Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat participa activament a FiraGran 2016, el 18è Saló de la Gent Gran de Catalunya

  • Els departaments de Salut; Cultura; Treball, Afers Socials i Famílies; i Empresa i Coneixement col·laboren amb aquesta iniciativa que s’ha inaugurat avui i s’allargarà fins dissabte a les Reials Drassanes de Barcelona

La Generalitat participa activament d’avui i fins dissabte a FiraGran 2016, el 18è Saló de la Gent Gran de Catalunya que se celebra a les Reials Drassanes de Barcelona. Es tracta del major punt de trobada de les persones grans actives amb 450 activitats organitzades de tota mena i la presència de més de 100 empreses, entitats, organitzacions i institucions que treballen per millorar la qualitat de vida de la gent gran.
 
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presidit aquest matí l’acte d’inauguració. Durant la seva intervenció ha assegurat que “cal canviar les mentalitats en relació amb la gent gran, hi ha una visió d’aquest col·lectiu com una població estàtica, quan en realitat és tot el contrari. Hem de defugir visions catastrofistes, perquè en realitat l’envelliment és el principal èxit de la nostra societat. Tenim una de les esperances de vida més elevades del món i aquest és segons la OMS el principal indicador de salut”.
 
Bassa ha afegit que “des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ens esforcem cada dia a millorar el benestar de les persones grans amb diverses línies de treball com els casals de gent gran, els serveis d’atenció domiciliària, els serveis d’orientació i assessorament, les residències i centres de dia, els habitatges tutelats, la lluita contra els maltractaments a la gent gran o el suport al Consell de la Gent Gran de Catalunya”. En aquest sentit, la consellera ha volgut destacar el paper de l’Oficina de la Gent Gran Activa que depèn de la Direcció General de Famílies.
 
La consellera Dolors Bassa també ha entregat els Premis FiraGran 2016 que reconeixen la tasca en favor de la gent gran de persones i entitats en l’àmbit cultural, esportiu, professional i social. Enguany els premiats han sigut el cantant Joan Manuel Serrat (àmbit cultural); el tenista Joan Gisbert (àmbit esportiu); la matemàtica Pilar Bayer (àmbit professional); el Casal Lambda i l’expresidenta de l’Associació Dret a Morir, Joana Teresa Betancor (àmbit social i cívic); i el Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (Premi Honorífic).
 
“Consum respon”

Un any més, l'Agència Catalana del Consum (ACC) participa amb un estand a FiraGran, des del qual es faran sessions informatives diàries sota el nom de “Consum respon”, adreçades a aquest col·lectiu especialment protegit pel Codi de Consum. En les sessions, es tractaran tots aquells temes que poden afectar directament les persones grans en les seves relacions de consum habituals i rebran consells per fer-ne front: les visites comercials i les vendes a domicili, les revisions del gas o els viatges i les excursions destinats a aquest sector de la població, però també pràctiques comercials més noves com les compres per Internet.
 
A més, els assistents a les sessions informatives podran participar-hi de forma activa i resoldre els seus dubtes de consum, formulant consultes als tècnics de l'Agència. “Consum respon” també es podrà seguir en directe per Internet, via streaming, des del web consum.gencat.cat.
 
Caminada FiraGran 2016

D’altra banda, el conseller de Salut, Toni Comín, donarà el tret de sortida a la caminada de FiraGran 2016 amb més d’un miler de persones grans inscrites d’arreu de Catalunya. La cita serà divendres 29 d’abril a partir de les 10 hores. El punt d’inici serà a les Reials Drassanes i la ruta recorrerà el Port Vell i el barri de la Barceloneta.
 
En el marc del mateix Saló de la Gent Gran, el 28 d’abril la Casa del Mar de Barcelona acollirà la jornada “La promoció de la salut mental en el procés de l’envelliment” organitzada pel Departament de Salut; el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; la Diputació de Barcelona; l’Ajuntament de Barcelona i el Grup Mémora. El divendres 29 també tindrà lloc una jornada adreçada al sector de les residències geriàtriques amb el títol “L’atenció a la gent gran a Catalunya, afrontant un futur incert”.
 
La fira, que també compta amb la participació del Departament de Cultura, acollirà entre d’altres una trobada d’associacions de gent gran amb la participació d’entitats del Consell de la Gent Gran de Catalunya i el Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona. L’objectiu és debatre la situació i les perspectives de les entitats que representen al col·lectiu.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament