Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Bassa: "L'objectiu del Comitè interdepartamental que hem aprovat el Govern és fer un seguiment dels protocols d'abusos sexuals i altres formes de maltractaments d'infants"

La consellera ha comparegut a la Comissió d'Ensenyament i ha explicat que es treballa per tenir una revisió completa i operativa del protocol de 2012 abans d'acabar el semestre

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha comparegut aquesta tarda a la comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya per explicar com es garanteix la coordinació entre el departament d’Ensenyament i el departament que Bassa encapçala davant de situacions d’assetjament escolar.
 
La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que tot i els últims fets alarmants, la percepció d’accions negatives continuades entre els adolescents s'ha reduït tres punts els últims 14 anys (Segons l'enquesta sobre Convivència Escolar i Seguretat a Catalunya del curs 2011-2012 i 2001-2002). Tot i això disminueix significativament la comunicació dels maltractaments als adults, és a dir, els joves no expliquen a pares, mares ni professorat el que els està passant.

La consellera Dolors Bassa ha volgut destacar l’acord de govern d’aquest mateix matí que es compromet a crear un Comitè interdepartamental de seguiment i coordinació dels protocols en matèria d’abús sexual a menors o qualsevol altra forma de maltractament. Aquest òrgan, que es reunirà trimestralment, estarà adscrit a Presidència i en formaran part membres d’aquest departament i representants d’Interior, Ensenyament, Justícia i Treball i Afers Socials i tindrà per objectiu proposar reformes per millorar els protocols existents i els circuits i processos de detecció d’abusos o maltractaments a menors d’edat, entre d’altres.
 
La consellera també ha recordat que actualment ja existeixen diversos serveis i protocols en aquest àmbit amb resultats positius de detecció i prevenció, com el protocol de detecció, notificació, derivació i coordinació de les situacions de maltractament infantil i adolescent en l’àmbit educatiu, de l’any 2012. "Però això no treu que haguem de millorar en la prevenció i en la detecció de casos, i per això estem treballant amb el departament d’Ensenyament per disposar d’una revisió completa i operativa d’aquest protocol abans d’acabar el primer semestre del 2016" ha afirmat la consellera, que també ha anunciat accions concretes en polítiques LGTBI i actuacions des de la Direcció General de Joventut per actualitzar circuits i protocols davant abusos o assetjaments soferts per menors d’edat en l’educació en el lleure.
 
Bassa també ha anunciat que el passat 13 d’abril es va celebrar una convocatòria extraordinària de l’Observatori del Drets de la Infància on es va acordar crear un grup de treball per elaborar un estudi de prevalença de la victimització infantil i juvenil a Catalunya.
 
Finalment, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha volgut recordar que "aconseguir que cap alumne pateixi cap tipus d’assetjament a l’escola és feina de tots, les famílies hi juguen un paper important i per això seguirem treballant en la sensibilització de les relacions abusives amb els pares i les mares, per dotar-los d’eines de detecció i prevenció". "Els vincles saludables i segurs que es creen en la família són el principal factor de protecció que té una criatura davant de qualsevol tipus d’assetjament o abús".Cercador

Cercador

Destaquem

Departament