Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, inaugura la nova ubicació de l'Oficina Jove del Berguedà, que dóna servei als 5.560 joves de la comarca

L'equipament, que assessorarà els joves en aspectes laborals i d'orientació acadèmica, estrena noves instal·lacions més accessibles per esdevenir referent

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, acompanyada pel president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, i l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, ha inaugurat aquest matí la nova ubicació de l’Oficina Jove (OJ) del Berguedà. L’equipament, que fins ara estava ubicat al carrer Barcelona, 49, i compartia espai amb el consell comarcal, entra en funcionament avui als baixos del carrer Pere III número 5, un espai propietat del consell comarcal. Aquest nou lloc pretén oferir una millor accessibilitat i convertir-se en un punt de referència pels 5.560 joves de 15 a 29 anys del Berguedà als quals dóna servei.
 
Durant la visita, la directora general de joventut, Marta Vilalta, ha destacat la voluntat del Govern per convertir les Oficines Joves territorials en veritables portes obertes pels joves a les oportunitats de futur, i ha animat al jovent a utilitzar-ne els serveis i els recursos disponibles.

L’OJ ofereix assessorament personalitzat i especialitzat sobre orientació acadèmica (tramitació de beques, acreditació de competències professionals o itineraris formatius), laboral (inclòs el programa Garantia Juvenil), cerca d’habitatge, temes de salut i drogodependències, i informació sobre activitats d’educació en el lleure i associacionisme (com ara camps de treball, colònies, instal·lacions juvenils, o voluntariat).
 
L’horari d’atenció al públic del nou servei és de dilluns a divendres de 9:30 a 13.30 hores i dimarts, dimecres i dijous de 15.00 a 18.00 hores.
 
L’obertura d’aquest servei ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Direcció General de Joventut, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga. A la Catalunya Central, a banda d’aquesta Oficina Jove també n’hi ha a Osona, el Bages i l’Anoia.
 
Les OJ i PIJ van atendre el 2015 més de 700.000 usuaris
 
Les Oficines Joves formen part de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), el model d’equipaments i serveis per a la joventut que el Departament de Treball, Afers Socials i Família estén arreu del país per afavorir l’emancipació juvenil i la territorialització dels serveis.
 
Durant el 2015, els 294 Punts d’Informació Juvenil (PIJ) i les 38 Oficines Joves (OJ) de la XNEJ van atendre 732.509 joves, que van fer 1.157.386 consultes. Al Berguedà, l’OJ (únic servei d’atenció als joves a la comarca), es van atendre un total de 2.851 joves, que van fer fins a 8.183 consultes, majoritàriament sobre educació i formació (31% de les consultes), seguides per les de temàtica de participació (amb un 25%), cultura (13%), lleure (11%), cohesió social (8%), treball (5%), TIC (3%), habitatge i turisme (tots dos amb un 1%), mentre que la resta de consultes van ser en l’àmbit de salut i esports, medi ambient, solidaritat i mobilitat. Pel que fa al conjunt de la Catalunya Central, 49.733 joves van fer 72.750 consultes, segons l’estimació de les dades registrades.
 
Les qüestions més demanades pels usuaris van ser les relacionades amb l’oferta formativa i educativa existent a Catalunya, amb un 31% del conjunt de les consultes, 16 punts percentuals més que l’any passat. La cerca d’informació sobre l’educació en el lleure va ser la segona qüestió més sol·licitada, amb un 17,1% del total de consultes, seguida per les qüestions sobre el mercat laboral, amb un 16,5%, la cultura amb un 11,2%, la salut i esports (6,4%), l’habitatge (4,6%), el turisme (4,3%), la mobilitat (3,6%), la participació (3,4%), les tecnologies de la informació i la comunicació (3,3%), cohesió social (3,1%), i el medi ambient i consum responsable (0,2%).
 
Pel que fa al perfil d’usuari dels PIJ i les OJ el 2015 correspon a un noi de 16 a 20 anys o menys amb l’Educació Secundària Obligatòria acabada. Per sexes, els nois han suposat el 53,2% de les consultes davant un 45,6% de les noies.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament