Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Joventut ofereix 55.166 places del programa "Vacances en família" a la xarxa d'albergs de la Generalitat

Un total de 10.628 famílies amb fills menors de 18 anys s’hi podran acollir, amb descomptes per les nombroses i les monoparentals
 
El termini per presentar les preinscripcions a través d’Internet s’acaba el 8 de febrer

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies té obert el període de preinscripcions al programa “Vacances en família”. En aquesta dotzena edició s’ofereix un total de 55.166 places, 2.276 més de les que es van oferir l’any 2015.
 
El programa facilita a les famílies residents a Catalunya amb fills menors de 18 anys la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural.
                             
El preu del programa és de 26,90 euros per persona i nit. Els infants menors de 3 anys tenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25%.
 
D’altra banda, les famílies nombroses i monoparentals tindran un 10% de descompte en tots els serveis. Un total de 330 famílies monoparentals i 1.162 nombroses es van beneficiar d’aquesta reducció en l’edició de l’any passat. Enguany es calcula que es podran beneficiar d’aquest programa un total de 10.628 famílies, 343 més que l’edició anterior.
 
L’objectiu de “Vacances en família” és posar en valor el temps que comparteixen pares i fills i intensificar els seus vincles afectius. A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, s’intensifica encara més l’orientació social i de servei públic de les instal·lacions de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya.
 
Des de la seva posada en marxa l’any 2005, 178.161 persones corresponents a 47.191 famílies han gaudit d’aquest programa, tot generant un total de 533.030 pernoctacions.
 
Compartir les activitats de lleure
“Vacances en família” també incideix en compartir i aprendre a compartir les activitats de lleure. Per això s’han programat activitats i espectacles (titelles, màgia, pallassos, ioga en família, activitats de descoberta de l’entorn i la natura, cants, balls i tallers de manualitats, entre d’altres) en els torns de més de dues nits, adreçats especialment a les famílies participants en el programa.
 
Famílies destinatàries i procés d’inscripció
El programa està adreçat a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys). Els participants del “Vacances en família” tindran la possibilitat de passar unes vacances als albergs de la Generalitat en diferents èpoques de l’any i de diferent durada. Els períodes són Setmana Santa, estiu i els ponts del 16 de maig, de Sant Joan, de novembre, de desembre i els caps de setmana des del mes de març de 2016 al mes de febrer de 2017.
 
Les famílies interessades es poden preinscriure fins el 8 de febrer al  web del programa. Amb la formalització de la preinscripció s’obté un número per participar en un sorteig públic davant notari que servirà de referència per assignar definitivament les places. Aquest sorteig es farà a la seu de Loto Catalunya el dia 10 de febrer.
 
Les famílies que no obtinguin plaça en aquest sorteig, així com aquelles que vulguin optar a participar al programa entre el setembre de 2016 i el febrer de 2017, podran fer la preinscripció entre el 23 de maig i el 13 de juny.


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament