RSS a la Sala de Premsa del Govern

Què és l'RSS i com funciona

L'RSS és un acrònim que té diferents significats, tot i que el més acceptat és Really Simple Syndication (sindicació realment simple).

L'RSS és un mètode fàcil de rebre avisos quan les pàgines web que preferiu publiquen un contingut nou. D'aquesta manera, en lloc de visitar una pàgina web per cercar noves notícies i trobar-vos que no hi ha hagut cap canvi, l'RSS us avisa de manera automàtica quan hi ha informació nova. A més, permet agrupar totes les fonts d'informació que us interessin per consultar-les des d'una única pantalla d'ordinador.

Per poder llegir les últimes novetats en format RSS només cal tenir connexió a Internet i un lector o agregador RSS.

Un cop us hagueu descarregat el lector RSS, només cal afegir-hi el canal (web del qual es vol tenir notícia de les actualitzacions) i a partir d’aquí ja es van rebent al lector RSS els titulars dels nous continguts publicats en aquell lloc web.

Com s'instal·la un lector RSS

Per utilitzar RSS, cal tenir instal·lat un programa lector de RSS. Aquest programa agrupa totes les pàgines a les que us subscriviu i us permet consultar-ne els titulars des d'un únic lloc.

A Internet, hi ha molts programes lectors d'RSS gratuïts i fàcils d'utilitzar. Alguns dels més coneguts són:

  • FeedReader (disponible en català)
  • SharpReader
  • RSSReader

Una vegada instal·lat el programa lector de RSS, només cal que us subscriviu a les fonts d'informació que us interessin. Per fer-ho, cal que copieu l'adreça web (URL) de la font d'informació RSS (també anomenada feed) a què us voleu subscriure i seguiu les instruccions del lector de notícies.

Cercador

Cercador

Destaquem