Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Avança la tramitació de la IGP "Pa de Pagès Català" per al registre comunitari

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui l’anunci pel qual es dóna publicitat a la sol·licitud de registre de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) “Pa de Pagès Català” en el registre comunitari de Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i IGP. Properament, aquest anunci també es publicarà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). En l’anunci publicat avui s’annexa el Document Únic, en el qual es resumeix els principals elements del plec de condicions d’aquesta IGP  i es dóna un termini de 2 mesos, a partir de la data de publicació al DOGC i al BOE, per a què qualsevol persona que consideri afectats els seus legítims drets o interessos pugui presentar les al·legacions que cregui convenients al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).
 
Tot el plec de condicions es pot consultar en les oficines del DAR, Serveis Territorials. o bé a la pàgina web http://www.gencat.net/darp/normativa.htm.
 
A partir del termini de 2 mesos, es valorarà les possibles al·legacions i si la Direcció General competent considera que es compleix els requisits per a la inscripció d’aquest producte en el registre comunitari de DOP i IGP es publicarà al DOGC i BOE la decisió favorable del Conseller de tramitar aquesta DOP a la Comissió Europea (CE). Seguidament, aquesta Resolució s’enviarà a la CE juntament amb la documentació que requereix l’article 5 del Reglament CE 510/2006, de 20 de març, per tal que la Comissió tramiti la seva inscripció al Registre comunitari de denominacions d’origen protegides i de indicacions geogràfiques protegides.
 
Les característiques principals d’aquesta IGP són les següents:
 
  • Zona de producció: Tota Catalunya.
  • Descripció: El pa de la IGP Pa de Pagès Català és un pa tradicional, rodó d’imatge rústica, de crosta gruixuda i cruixent, molla esponjosa, i alveolat gran i irregular. Tot el procés d’elaboració es duu a terme seguint mètodes tradicionals, realitzant manualment, com a mínim, el format, amb fermentacions lentes, i coent les masses sempre en forns de solera refractària. Organolèpticament és un pa de gran aroma i sabor, amb certa acidesa, que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8-9 hores de la cocció. En el comerç aquest pa IGP estarà clarament identificat, i en el moment de la venda s’entregarà als consumidors en bosses amb el logotip identificatiu propi de la IGP.
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Isaac Salvatierra