Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Agricultura presenta les novetats per a les línies d'assegurança de retirada i destrucció dels animals morts en l'explotació per al Pla 2016

També s'ha fet balanç del Pla 2015

El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Alfons Vilarrasa, acompanyat de la subdirectora general de Planificació Rural, Laura Dalmau, i del subdirector general de Ramaderia, Quim Xifra, a més d’altres representants del DARP, ha presidit la reunió del Grup de Treball de Gestió de Cadàvers que s’ha celebrat en el dia d’avui a la seu dels Serveis Centrals del Departament, a Barcelona, i que ha comptat amb la presència de representants dels principals sindicats i organitzacions professionals i de les empreses gestores de la recollida i destrucció de cadàvers, així com d’Agroseguro i de l’Agència de Residus de Catalunya.
 
La reunió s’ha centrat en informar de les novetats del model de contractació i de les subvencions de les línies de Retirada i Destrucció de Cadàvers (RiD) per al Pla d’assegurances agràries 2016 i de la situació de la línia durant aquest Pla 2015.
 
Des del DARP s’ha realitzat un balanç de l’actual Pla 2015, tot tenint en compte les diferències respecte l’anterior i les subvencions i costos finals per al ramader.
 
Des d’Agroseguro s’han exposat les modificacions i resultats dels darrers plans i l’actual situació de desequilibri de la línia que podria suposar una revisió de tarifes de cara al Pla 2016. També s’han posat de manifest certs desequilibris en les explotacions amb sistemes d’emmagatzematge refrigerats i en la zonificació existent a Catalunya per zones de recollida.
 
En el decurs de la reunió, tant per part del sector, com del DARP, com d’Agroseguro i de les empreses gestores de la recollida i destrucció de cadàvers, s’ha arribat al consens que tècnicament aquests desequilibris no són correctes i estan produint uns efectes sobre les explotacions que no estan relacionats amb el resultat de cada explotació.
 
En aquest sentit, i per tal d’avançar en la millora de l’eficiència de la línia, s’ha plantejat la necessitat de realitzar un estudi sobre aquest punt, que comptaria amb el recolzament tant de les administracions com de la resta d’actors que participen en el sistema.
 
Dins les modificacions previstes pel Pla 2016, s’ha plantejat el nou sistema d’assegurança que té un mòdul bàsic que, entre d’altres cobertures com el sanejament, els riscos climàtics o la mort massiva, inclou l’atac d’animals salvatges.
 


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Isaac Salvatierra