Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

XII Jornada tècnica de boví de carn d'Alcarràs'

Agricultura defensa la qualitat i seguretat dels productes carnis de Catalunya

La carn catalana és de qualitat i plenament segura, tant des del punt de vista de la salut, com de les garanties de qualitat, traçabilitat i controls del procés de producció

La directora de Desenvolupament Riural, Esther Peña, durant la celebració de la Jornada

 
 
·        La carn que es produeix a Catalunya és de qualitat i plenament segura, tant des del punt de vista de la salut, com de les garanties de qualitat, traçabilitat i controls del procés de producció i transformació, fet que li aporta uns alts estàndards de qualitat.
 
 
La directora general de Desenvolupament Rural, Esther Peña, ha participat avui dijous, 29 d’octubre, en la ‘’XII jornada tècnica de boví de carn d’Alcarràs, on ha  presentat un resum de la nova Política Agrària Comuna (PAC) i anàlisi de la instauració.
 
En aquesta primera campanya de la nova PAC s’ha fet, a Catalunya, un total de 53.887 sol·licituds de pagament bàsic i pagament verd per un total de 918.408 hectàrees, i 1.909 sol·licituds de pagament complementari per a joves.
 
Dins del sector del boví d’engreix s’ha presentat un total de 3.082 explotacions que sol·liciten l’ajut associat per a les explotacions de boví d’engreix i 30 explotacions que sol·liciten l’ajut associat per als ramaders de boví d’engreix amb drets especials 2014.
 
Un fet a destacar aquesta campanya és la reordenació de les explotacions ajustant-se a la realitat de les seves superfícies que queda de manifest amb la reducció de la superfície de pastures sobre la que se sol·licita ajut.
 
En la jornada celebrada avui, a Alcarràs, s’ha debatut temes d’actualitat sòcio-econòmica relacionada amb el sector del boví de carn  i hi han participat destacades personalitats del món de la producció ramadera, i en concret de la relacionada amb el boví d’engreix com són el secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), Carlos Cabanas, el President d’Asoprovac de Catalunya, Ricard Gòdia, i el President de l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs Ruben Manonelles, entre d’altres.
 
Així mateix s’han analitzat temes de preocupació pel sector com l’impacte que pugui tenir l’informe de la OMS sobre el consum de carn vermella i/o processada. A aquest respecte, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha volgut transmetre un missatge de calma i reclama que el tema es tracti en el seu context, tant des del punt de vista de la salut, com de les garanties de qualitat, traçabilitat i controls de tota la normativa aplicable que garanteix el procés de producció i transformació de la carn amb uns alts estàndards de qualitat.
 
Agricultura afirma -com ja ho han fet els responsables de salut els darrers dies- que “la carn és un aliment bàsic a la nostra dieta, i molt saludable. Menjar carn segueix sent tant bo com ho ha sigut sempre. El que no és aconsellable, com amb tots els aliments, és fer-ne un consum excessiu o en el marc d’una dieta desequilibrada.  Des de la OMS i Salut ja fa temps que ens avisen que la moderació, la varietat, i la diversificació son elements essencials per la confecció d’una dieta saludable.
 
El Departament recorda que “la carn és un aliment que porta elements molt importants com son vitamines i minerals, bàsics per la salut humana”. Així mateix, “forma part de la piràmide de la dieta Mediterrània, i aquesta es caracteritza per utilitzar aliments variats, cuinats d’una manera saludable. Les dietes mono producte no han estat mai un hàbit aconsellable. Tots els excessos son dolents, i per això els nutricionistes ens aconsellen una dieta variada, equilibrada i amb activitat física associada seguint les indicacions de la piràmide dels aliments :
 
El Departament considera que cal també posar en valor els productes que es produeixen a Catalunya i els controls que passen durant els diferents processos de producció i/o transformació els qual inclouen:
 
a.     Controls de l’alimentació dels animals i dels productes base que s’utilitzen.
b.     Control sanitari i també dels aspectes lligats amb el benestar animal.
c.      La elaboració dels productes càrnics es sotmet a tot tipus de controls, no tan sols sanitaris sinó també de procés , que ens asseguri uns productes de qualitat i saludables.
d.     Garantim la seguretat i la informació als consumidors a través de les normatives d’etiquetatge i traçabilitat.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 


foto foto f1

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Isaac Salvatierra