Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller d'Agricultura assisteix a la inauguració del X Congrés de la Dieta Mediterrània, en el marc de la Fira Alimentaria 2014

Pelegrí anuncia la creació de l'Observatori internacional de la Dieta Mediterrània

Es crea també la figura de l'ambaixador de la Dieta mediterrània a Xina

Pelegrí durant la inauguració

 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, i del conseller delegat executiu de Prodeca i director general de l'INCAVI, Jordi Bort, ha assistit, aquest matí, a la inauguració del X Congrés de la Dieta Mediterrània, en el marc de la Fira Alimentària 2014.
 
En el decurs de la inauguració, Josep Maria Pelegrí ha anunciat la creació de l'Observatoti internacional de la Dieta Mediterrània. En aquest sentit, un grup de destacats científics, que han estat treballant en la iniciativa europea MedDiet (Mediterranean Diet and Enhancement of Traditional Products), i coordinats pel doctor Ramon Estruch, desenvoluparan, durant els propers mesos, la proposta de l'Observatori.
 
Pelegrí també s'ha referit a la presencia d'una important delegació empresarial xinesa que assisteix al Congrés, liderada per Lam Chueng Ping, acompanyat de William Choi Siu i de Chen Shao Kun. Lam Chueng Ping, que a més presideix l'Associació d'empresaris xinesos a l'Estat espanyol, ha estat designat alhora ambaixador de la Dieta Mediterrània a Xina.
 
El conseller també ha afirmat que la dieta mediterrània no només és un patró alimentari que combina ingredients de l’agricultura local, sinó un estil de vida, una aposta per uns valors compartits d’un territori, un model d’alimentació i uns hàbits de consum propis de la cultura mediterrània”. 
 
Josep Maria Pelegrí ha recordat que darrere dels aliments catalans hi ha tot un sector agroalimentari que aposta per la innovació, per la creativitat, per la garantia i la traçabilitat d’uns productes que aporten un servei essencial a la població, com és l’alimentació.
 
“Catalunya és un país mediterrani, obert i avançat i això vol dir que ha incorporat a la tríada de l’alimentació mediterrània clàssica  (blat, oli i vi) productes de tot el planeta, i els ha transformat en una de les cuines més emblemàtiques del món”, ha remarcat Pelegrí, qui també ha assenyalat que “la simplicitat i la varietat han donat lloc a una combinació equilibrada i completa d’aliments, basada en els productes frescos, locals i de temporada”.
 
En aquesta línia, el conseller ha explicat que s’ha de fer pedagogia social del maridatge entre dieta mediterrània i salut, perquè la societat catalana assumeixi el concepte que el consum dels aliments catalans de qualitat, que formen part de la dieta mediterrània, són la millor manera de realitzar una ingestió d’aliments que afavoreixin la salut humana.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Isaac Salvatierra