Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

En el marc d'Alimentaria 2014

Pelegrí: "El sector alimentari és un dels més emprenedors"

 
Moment de la inauguració

 
“Hem de felicitar-nos per la bona salut del sector a l’exterior, però també calen mesures per reactivar la confiança del consumidor a tot l’Estat ”, ha assenyalat Pelegrí
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller delegat executiu de Prodeca i director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha inaugurat, aquesta tarda, la presentació de les conclusions sobre els Diàlegs sobre el sistema alimentari: Alimentaria Techtransfer a la Fira Alimentaria 2014.
 
L’objectiu d’aquest debat és aportar idees i oportunitats a tot el sector i a la societat en general.
 
En la seva intervenció, el conseller ha afirmat que “el sector alimentari no viu d'esquena a la societat, sinó que viu amb ella, ja que es tracta d’una indústria que no només subministra aliments sinó que es troba darrere de les grans preocupacions sociodemogràfiques actuals i és un actor clau en la recuperació econòmica del país.”
 
El sector alimentari “és un dels sectors productius més ben posicionats i amb una major capacitat exportadora i el que millor es relaciona amb el turisme”. Algunes de les dades que confirmen aquest pensament són que la gastronomia mou 5,5 milions de turistes l’any i el trinomi alimentació-gastronomia-turisme representa el 25% del PIB estatal.
 
Pelegrí ha assenyalat quins són els objectius que el sector ha d’encarar amb fermesa: “augmentar la competitivitat, posar en valor el sector agroalimentari, seguir innovant, internacionalitzar les nostres empreses i aconseguir exportar i reforçar els llaços de la cadena alimentària.”
 
En aquest sentit, Josep Maria Pelegrí ha volgut transmetre que el Departament comparteix la visió que “realment existeix un desequilibri entre els agents de la cadena alimentària i és necessari un instrument que reguli i harmonitzi aquesta relació i que no permeti determinades pràctiques”. Per aquest motiu, “el DAAM aposta pel Codi de les Bones Pràctiques Comercials”. 
 
Pelegrí no ha volgut acabar les seves paraules sense deixar clar que es necessita l’esforç de tothom per tirar endavant i això fa necessari “potenciar la col·laboració publico-privada i fomentar l’emprenedoria.”
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 



Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Isaac Salvatierra