Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament d'Agricultura participa en una jornada de prevenció d'incendis forestals a Molins de Rei

 

Organitzada per les Associacions de Defensa Forestal del Baix Llobregat, són unes pràctiques amb foc que s’han fet aquest matí a la carretera de Vallvidrera
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha participat avui en un simulacre d’incendi forestal organitzat per l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Puigmadrona-Olorda i la Federació d’Associacions de Defensa Forestal del Baix Llobregat.
 
Aquesta jornada, ha consistit en una crema controlada autoritzada i que ha dut a terme el Servei de Prevenció d’Incendis amb la col.laboració dels Agents Rurals en un solar a les afores de Molins de Rei, a la falda del Parc de Collserola. Les ADF del Baix Llobregat s’ha mobilitzat per controlar i extingir la crema.
 
Executant aquests exercicis a l’hivern, s’aconsegueix que les ADF estiguin més ben preparades i puguin encarar la propera campanya d’estiu amb majors garanties d’èxit en la seva tasca voluntària de prevenció i extinció d’incendis forestals.
 
La jornada ha comptat, a banda de membres de les ADF’s, Bombers de la Generalitat i Agents Rurals, amb l’assistència del director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, i representants Parc de Collserola.
 
Les cremes controlades, una eina de prevenció
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, executa durant els primers mesos de l’any cremes controlades de vegetació en espais i terrenys forestals de Catalunya.
 
L’objectiu de les cremes controlades de vegetació és mantenir i millorar amb el foc la coberta vegetal, afavorint un herbatge més tendre i fresc i el pas dels animals, tant domèstics com cinegètics. Igualment, la reducció de la quantitat de vegetació seca acumulada incideix en una menor intensitat dels incendis forestals que hipotèticament puguin afectar aquests indrets.
 
L'eliminació de matolls i arbusts a les muntanyes mitjançant cremes controlades, és una pràctica ancestral que ara, amb la moderna tecnologia, i amb les degudes precaucions de personal, mitjans tècnics i metodologia, es fa amb garanties de control del foc, i d'alts beneficis de la flora i la fauna posteriors.
 
Les cremes les porten a terme el Cos d’Agents Rurals i el GEPIF (Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals) amb coordinació del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la direcció general del Medi Natural i Biodiversitat.
 Cercador

Cercador

Destaquem

Departament