Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Arenys de Mar presenta el servei d'assessorament i intermediació per a persones amb dificultats per fer front a deutes de l'habitatge

·         El punt d’Arenys de Mar forma part del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) impulsat per la Diputació de Barcelona i concertat amb els ajuntaments, els consells comarcals, els col·legis d’advocats i la Generalitat de Catalunya a la demarcació de Barcelona
 
·         El SIDH d’Arenys de Mar dona també servei als habitants d’Arenys de Munt, Canet de Mar i Sant Iscle de Vallalta

Arenys de Mar ha presentat aquest divendres el punt d’assessorament del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), un servei gratuït adreçat a aquelles persones o famílies hipotecades que es troben en dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari, o preveuen que no el podran fer efectiu en el futur. Aquest punt, des del qual s’atén també als veïns de d’Arenys de Munt, Canet de Mar i Sant Iscle de Vallalta, és un dels cinc oberts al Maresme i que donen cobertura a tota la població de la comarca.
 
El Servei d’Arenys de Mar, impulsat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels ajuntaments, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, forma part dels 41 els punts SIDH a la demarcació de Barcelona i en els quals s’ha atès més de 5.800 famílies, des que es va crear l’any 2012.
 
A la presentació del Servei a Arenys de Mar hi han participat el diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, la directora operativa d’Actuacions d’Urgència en matèria d’habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau, i la diputada de la Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Cruz Martinez.
 
Aquest servei, que la Diputació ha desplegat per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb l’Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat, prestat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que es va crear el 2010. L’objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels col·legis d’advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament del lloguer, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.
 
El SIDH a la comarca del Maresme
 
El SIDH d’Arenys de Mar està en servei des de l’any 2015 i ha estat gestionat pel Consell Comarcal del Maresme fins al mes de març d’aquest any, quan la gestió va passar a l’Ajuntament. Amb el traspàs de gestió a l’Ajuntament d’Arenys de Mar es considera completat el desplegament a la comarca, i resta, sense cobertura del SIDH, el municipi de Mataró, que disposa d’un servei d’intermediació propi.
 
La comarca del Maresme disposa de punts SIDH a Arenys de Mar, Pineda de Mar, Premià de Mar i Calella, a més del de Badalona, que dona servei als ciutadans de Montgat.
 
Des de l’any 2015, el SIDH d’Arenys de Mar ha tramitat un total de 32 expedients, la majoria dels quals (78%) corresponen a serveis de prevenció per l’impagament de quotes, el 12,5% per procediments d’execució hipotecària i la resta, per subhasta de l’habitatge.
 
Del conjunt d’expedients tancats o finalitzats, el 46,67% corresponen a intermediacions que finalitzen amb un acord, i més de la meitat d’aquests acords (57,14%) han estat adhesions al Codi de bones pràctiques bancàries. El 33,3% dels casos no es van poder formalitzar per situacions diverses, com ara el no acord entre els titulars del deute i els avaladors.
 
41 punts de servei d’abast municipal, supramunicipal i comarcal
 
El SIDH ha assolit la xifra de 41 punts d’atenció, d’abast municipal, supramunicipal o comarcal, que donen servei a 306 municipis de la demarcació de Barcelona, amb una cobertura territorial del 98%. El conjunt de punts han atès, des de l’any 2013 i fins a l’actualitat, 5.828 famílies amb problemes de sobreendeutament hipotecari o de lloguer. El 60% de les mediacions gestionades han acabat amb un acord entre les famílies i les entitats bancàries. 
 
Els punts SIDH en funcionament, en molts casos d’abast supramunicipal o comarcal, estan ubicats als municipis següents: Calella, Arenys de Mar, Mataró, Premià de Mar, Igualada, Vilanova i la Geltrú (dos punts SIDH), Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès, Berga, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Manresa (dos punts SIDH), Vic, Granollers (dos punts SIDH), Mollet del Vallès, Sant Celoni, Caldes de Montbui, Martorell, Sant Feliu de Llobregat (dos punts SIDH), Esplugues de Llobregat, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Castellar del Vallès, Cardedeu, Pineda de Mar, Sant Quirze del Vallès, Badalona i Moià.


pdf pdf SIDH Arenys de Mar

Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Carles Sala, president