Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Aquest dissabte comença la campanya de dinamització de locals buits a setze municipis catalans

Aquesta és la tercera campanya de dinamització dels locals buits Aixequem les persianes! que reuneix municipis que desenvolupen Plans de millora de barris i vol donar nova vida a comerços tancats i situats en llocs estratègics per a la vida comercial i social dels barris.
 
Aquest any compta amb la participació de més de 120 locals.
 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat aquesta setmana la tercera campanya conjunta de dinamització dels locals buits dels barris de municipis que formen part de la Xarxa de Barris amb Projectes, dins el Pla de barris que impulsa la Generalitat de Catalunya.  
 
La iniciativa es durà a terme als municipis de Balaguer,  Castelldefels, Cervera, el Vendrell, la Bisbal d’Empordà, l’Arboç, Mollerussa, Montornès del Vallès,  Móra d’Ebre, Roda de Ter, Sant Pere de Torelló, Solsona, Tortosa, Viladecans i Vilanova del Camí. L’objectiu és obrir les portes de més de 120 locals tancats per tal que possibles nous comerciants els visitin i hi acabin instal·lant els seus negocis. La dinamització comercial del nucli antic és una actuació prioritària entre els municipis que impulsen plans de millora de barris.
 
“Aixequem les persianes”
 
L’acció que han emprès els ajuntaments, sota el lema “Aixequem les persianes”, consisteix en obrir les portes de tots els locals buits adherits a la campanya el dissabte 24 d’octubre. En la major part dels casos es faran actuacions complementàries que inclouen rutes culturals, exposicions d’art i artesania, degustacions de vins, olis, formatges, etc.
 
En les campanyes dels anys 2013 i 2014  els municipis participants van impulsar les primeres jornades de portes obertes per poder visitar els locals buits que estan situats en punts estratègics de la ciutat i que podien ser una oportunitat atractiva per a emprenedors que volguéssin instaurar-hi els seus negocis. Els resultats d’aquestes campanyes han estat molt diversos, però del tot positius, segons valoren els mateixos ajuntaments, i han servit perquè alguns propietaris hagin arranjat els locals i s’hagi donat més visibilitat a zones i espais que havien quedat arraconats.
 
L’any 2007 es va crear la Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar               l’intercanvi d’experiències entre els ajuntaments que desenvolupessin un pla de barris. L’any 2012 es va posar en marxa la subxarxa de locals buits per treballar en aquest camp  i fomentar-ne la reapertura. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat aporta el suport necessari per unificar la imatge de la campanya i fer-ne la difusió.Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Carles Sala, president