Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Carles Llorens explica els motius de l'ERO a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Carles Llorens va intervenir dissabte 12 de novembre en el programa “Solidaris” de Catalunya Ràdio per explicar els motius que han portat la direcció a presentar un expedient de regulació d’ocupació que afecta 46 persones. El director entén que la situació és molt difícil per als treballadors, però va defensar la reestructuració com una conseqüència directa de l’ajustament pressupostari d’enguany i pel sobredimensionament generat en els darrers anys.

Segons va explicar, el març de 2008 la crisi econòmica explota i el conseller d’Economia Castells publica un decret pel qual no es poden fer més contractacions a l’administració pública. “Tot i això, des del 2008 fins al desembre de 2010, l'Agencia va contractar 47 treballadors més. Nosaltres volem destinar els recursos de què disposem a la cooperació al desenvolupament per davant del manteniment de l’estructura interna, per això la nostra proposta és tornar a la dimensió que la plantilla tenia a primers de 2008.”
 
En aquest sentit, va fer una referència comparativa amb la cooperació basca. “L’any 2010 el pressupost executat i auditat de l'Agència Catalana va ser de 37 milions d'euros, amb 105 treballadors. Al mateix any, la cooperació basca va gestionar 51 milions d’euros amb només 7 treballadors. Em sembla que és una dada molt explicativa”.
 
El director va assegurar que es continuaran gestionant els projectes amb la mateixa professionalitat que fins ara i va avançar millores en la gestió interna actual “que ha sobrecarregat tots els processos administratius fins al col·lapse”.


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Responsable premsa
    Dolors Aixalà